Як француз до Китаю через Рівне їхав... на дорогущому велосипеді (ФОТО/ВІДЕО)

Ровер на сонячних батареях

З Франції до Китаю на велосипеді з зупинкою у Рівному. На ровері з сонячними батареями через наше місто проїжджав французький інженер Ліонель Серра.

Чоловік працює в Національному департаменті сонячної енергетики Франції. У лабораторії сонячних батарей.

Напередодні він зупинявся в готелі "Мир", аби перепочити. Поселили його за сприяння Рівненської ОДА, розповідає начальник упраління молоді та спорту адміністрації Віталій Ліпський: 

Подзвонили мені з міністерства та сказали, що до нас вже їде Ліонель. Наказали зустріти в місті та поселити.

Ліонель бере участь у масштабному європейському заході The Sun Trip. Близько 40 велосипедистів прямують на південь Піднебесної, аби дорогою популяризувати використання сонячної енергетики, розповідає Ліонель Серра:

Вже понад десять років я займаюся проїздом на електромобілях. Цього разу я вирішив вирушити в поїздку на велосипеді з сонячними батареями. Я вважаю, що це чудовий спосіб популяризації сонячної енергетики.

Я стартував з Ліона і п’ять днів ми їхали до міста Шамоні. З Шамоні у нас був офіційний старт. Далі я рушив до Швейцарії, потім Німеччина, Чеська Республіка, Польща та нарешті Україна. Потім я їду через Росію, Казахстан, напростець через пустелю Гобі, і спускаюся на територію Китаю.

Машина Ліонеля складається з трьох сонячних батарей, електродвигуна, GPS-пристроїв і німецького триколісного велосипеда. Усе це коштує понад 5 тисяч євро:

Сам велосипед німецький, коштує 3-4 тисячі євро, двигун 300-400 євро, батареї – тисяча євро, причіп дешевий, сама сонячна панель – 400-500 євро, це дуже-дуже дорого. Треба спонсор. В мене вони вказані на футболці.

На повному заряді цей велосипед проїде 100 кілометрів. На витрату енергії впливає й вага конструкції – в мене 30 кг багажу. Якщо хороше сонце, я можу не використовувати енергію батареї, а їхати лише на тій енергії, які отримую з променів.

Весь шлях француз планує подолати за два з половиною місяці. Фінішуватиме на півдні Китаю у місті Гуанчжоу. Іноземець зауважив, що в Україні йому дуже сподобалися ліси, озера, а на Рівненщині навіть дороги. Відзначив також і місцеву гостинність. 

Сьогодні зранку він вирушив до Житомира. Туди прибуде ввечері, а звідти зранку поїде до столиці. Учасники тріпу мають два маршрути на вибір: через Україну та Туреччину.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень