Як довго горітиме зелене світло, у Рівному «вирішуватимуть» …світлофори?

За допомогою відеодетекторів

У Рівному пропонують встановити світлофори з датчиками руху та відеодетекторами, інакше кажучи – новітню систему контролю дорожнього руху. Таким чином контролери підлаштовуватимуть свій цикл під рух водіїв чи пішоходів.

Необхідність оновлення системи контролю дорожнього руху виникла через застарілість рівненських світлофорів.

У Львові ж кілька років тому впровадили новий спосіб контролювати потік водіїв та пішоходів на вулицях – адаптивний контроль. Його розробляли інженери Львівського інституту просторового розвитку спільно з консультантами з-за кордону, які сьогодні презентували свої напрацювання в Рівному під назвою «Зелена хвиля».

Детальніше про роботу цієї системи розповість керівник інституту Ігор Могила:

Якщо вже горить зелений сигнал і наближається автомобіль, який їде на великій швидкості, то вже система думає чи можна продовжити зелений сигнал, давши автомобілям проїхати. Або коли головна дорога пуста, а перед переходом назбиралася велика кількість пішоходів, то відповідно світлофор пропустить людей раніше.

Аби впровадити це в реальність, потрібно створити комунальний заклад - центр контролю дорожнього руху, а також розмістити відеодетектори на світлофорах.

Робота центру полягатиме лише у зборі даних та слідкуванням за роботою техніки. Камери самі «бачитимуть» те, що відбувається на дорозі й автономно вибиратимуть оптимальний цикл роботи. Львову така ініціатива коштувала 1 млн євро, каже Ігор Могила, однак в Рівному це можна зробити дешевше на базі старих світлофорів.

Ця система, запевняє інженер, в подальшому дає можливість відслідковувати порушників, впроваджувати електронний квиток, стимулювати керівництво міста до покупки нового транспорту.

Міський голова Володимир Хомко зазначив, що до Львова поїде ціла делегація з міських депутатів і спеціалістів транспортної галузі, аби побачити, як «Зелена хвиля» працює на практиці.

Якщо ціна та перспективи оптимально співпадуть, тоді в Рівному почнуть роботу над впровадженням нової системи контролю дорожнього руху. 

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень