Боротьба з кіосками у Рівному - як з вітряками: поки одні зносять, інші виростають

Близько 1000 незаконно встановлених кіосків та гаражів-черепашок налічується у Рівному. Усі вони підлягають знесенню. Втім, знесення таких малих архітектурних форм відбувається дуже повільно

Нахабству власника кіоска-чашки немає меж

Приміром, у черзі на знесення за рішенням міськвиконкому, за інформацією депутата міськради Рівного, члена комісії зі знесення незаконно встановлених малих архітектурних форм Олександра Курсика, нині перебуває близько 100 МАФів. З них знесено лише 30, з яких минулого місяця – чотири. А поки влада такими повільними темпами бореться, у місті виростають нові кіоски, причому ставлять їх просто посеред міста. То кіоск у вигляді кукурудзи стояв недалеко від торгового центру «Злата Плаза». Як його позбулися, натомість постав новий – у вигляді пластикової кавової склянки.  

Про цей кіоск розповідає Олександр Курсик:

Я запустив усі процеси, щоб дізнатися, чому вони стали, хто це поставив, мають дозволи чи не мають. Управління торгівлі уже мені повідомило, що ніяких дозволів немає. Тому ми запропонуємо, як і «Шаурмі» на 12-ій школі, власнику кіоску прибрати незаконний МАФ з міської землі. Якщо ж він відмовиться, ми поклеїмо або віддамо продавцеві попередження. Якщо ж вони нас проігнорують, то рішенням виконкому і рішенням нашої комісії з наведення ладу з незаконними МАФами в Рівному просто приїдемо і  знесемо цей кіоск.

Олександр Курсик каже, що навіть після попередження не всі власники незаконних МАФів сприймають всерйоз обіцянку про демонтаж. І тільки коли бачать комісію зі знесення з підйомним краном, тоді починають просити дати час на самостійний демонтаж.

Нині комісія зі знесення незаконних МАФів, за словами Олександра Курсика, почала працювати активніше, ніж раніше. Але гальмує роботу відсутність заступника міського голови,  в обов’язки якого мав би бути покладений контроль за цим питанням.  

Депутат сподівається, що робота з демонтажу незаконних МАФів пришвидшиться з нового року, коли у місті створять муніципальну поліцію і вона почне штрафувати за незаконне зайняття міської землі. Зараз за це, каже Олександр Кукрсик, чомусь ніхто штрафи не накладає.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень