Як абітурієнтам з Рівненщини скористатись пільгами у 2017

Пояснення

Запроваджений цього року так званий сільський коефіцієнт дозволить випускникам сіл Рівненщини підвищити свої бали при вступі у вищий навчальний заклад. Бали ЗНО дітей, як навчаються в сільських населених пунктах, будуть домножуватись на 1, 02.

Для того, щоб претендувати на цей коефіцієнт, випускнику сільської школи варто взяти довідку у сільській раді та додати її до пакету документів, які подаються у вищий навчальний заклад.

Деталі пояснив начальник обласного управління освіти Григорій Таргонський:

Цього року повернули сільський коефіцієнт. Його враховуватимуть при вступі, а точніше - домножуватимуть бали на цифру 1,02. Загалом є ще два коефіцієнти. Їх обов’язково враховуватимуть при вступах у навчальний заклад.

Раніше у профільному міністерстві пояснювали, що повернули сільський коефіцієнт,

бо «лише таким чином можуть компенсувати брак якісних освітніх послуг дітям із сільської місцевості».

До слова, сприяння сільським дітям у вступі є й нормою закону «Про пріоритетний розвиток села». Ним передбачено, зокрема, певні квоти в університетах для цих вступників.

Нагадаємо, окрім сільського коефіцієнту, у вступну кампанію 2017 року додались ще два.

Це так звані регіональний та галузевий коефіцієнти.

Галузевий коефіцієнт має зорієнтованість на спеціальності природничо-технічні. Таким чином, підтримають тих абітурієнтів, які обирають ці складні спеціальності.

Ще одним коефіцієнтом освітяни хочуть збалансувати кількість вступників по всіх регіонах України. Чиновники кажуть, що не може бути таке, що всі вступають тільки в одне місто Київ.

Одним зі стимулів обирання інших міст є регіональний коефіцієнт.

Якщо діти вступають до Києва, то їхній коефіцієнт 1,0. Якщо до Дніпра, Львова, Одеси, Харкова – 1,01, якщо до Донецької чи Луганської областей, переміщених ВНЗ, то їх коефіцієнт 1,03. По всіх інших регіонах – 1,02.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень