Як відрізняється життя в Україні та Польщі – експерти порівняли витрати

У Польщі вищі й доходи, й видатки

 

Найбільший розрив між країнами – вартість оренди житла та комунальні послуги – зазначається у дослідженні міжнародної агенції з працевлаштування Gremi Personal.

Наприклад, оренда житла у Польщі коштує в середньому 22-25 тис. грн за однокімнатну квартиру у Варшаві проти 10-15 тис. грн у Києві. Крім того, на відміну від України, у Польщі не дуже велика різниця між орендою у столиці та великому місті.

Комунальні послуги для однокімнатної квартири коштують у сусідній країні в середньому 4-4,5 тис. грн проти 1,2-2,5 тис. грн в Україні.

Щодо цін на бензин, то в Україні він трохи дешевший – 52 грн за літр проти 63 грн. При цьому місячний універсальний проїзний квиток дешевший майже втричі – 325 грн за 50 поїздок проти 840 грн у Польщі.

Похід до лікаря в приватній клініці в Україні коштуватиме 550 грн, а у Польщі – 1000 грн.

  • Мінімальна вартість стрижки в українських майстрів – 100 грн, у польських – 250 грн.
  • Місячний абонемент до спортзалу в Україні стартує від 600 грн, у Польщі – 840 грн.

Доходи в Польщі та Україні

 

Прожитковий мінімум в Україні з цього року – 2589 грн, у Польщі – 12,7 тис. грн. Мінімальна та середня заробітна плата у нас –  6,7 тис. грн та 15 тис. грн. У поляків відповідно – 22,8 тис. грн. та 29 тис. грн.
 

В агенції кажуть, що помітили зміни в тенденції працевлаштування українців у Польщі. Якщо кілька років тому фокус був спрямований виключно на сезонну роботу, то зараз більшість шукає вже постійну. Однак працевлаштовуючись, здебільшого попереджають роботодавця, що повернуться до України як тільки мине загроза. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень