Як вибрати недорогий, але якісний ноутбук: характеристики, на які варто звернути увагу

Корисні поради щодо купівлі бюджетного ноутбука

Ноутбуків багато, ціни теж різні. Через це часом важко вирішити, який варіант обрати, особливо якщо потрібен бюджетний апарат. 

Що робить бюджетний ноутбук хорошим

Хороший лептоп - досить розмите поняття. Характеристики важливі, якість збірки теж має значення. Кращий бюджетний ноутбук – той, який зможе справлятися з покладеними на нього завданнями, з якісним корпусом і комплектуючими.

Мінімальні характеристики для комфортної роботи

Навіть якщо ноутбук в магазині продається майже задарма, з ним все одно має бути зручно працювати. Нижче – мінімальні параметри для недорогого лептопа.

Який процесор вибрати для бюджетного ноутбука

На ринку лідирують два виробники ЦП для ПК і ноутбуків. Це Intel і AMD. У обох є недорогі варіанти з пристойними показниками швидкодії.

Що вибрати, залежить від завдань:

  • Якщо потрібен компактний лептоп для набору тексту або вебсерфінгу, то 2-ядерного ЦП досить. Моделі типу Intel Celeron N3350, як в ES 11 ES1-132, з таким навантаженням впораються легко.
  • Якщо потрібно щось трохи більш продуктивне, але все ще в економсегменті – варіанти з 4-ядерним ЦПУ типу Intel Pentium N3710 підійдуть. Саме таким «каменем» оснащений Inspiron 3552.
  • Для комфортної роботи в нескладних програмах та інших базових задач можна розглядати девайси з двоядерним Core i3, як в HP 250 G6. Цей процесор демонструє відмінну продуктивність і з більшістю повсякденних завдань впорається відмінно.
  • Для шанувальників AMD хорошим вибором стане Ryzen 5 2500U. У нього 4 ядра і 8 потоків. Таким ЦП виробник нагородив Swift 3 SF315-41.

Скільки оперативної пам'яті буде достатньо

RAM ніколи не буває мало, але об'єм залежить від того, що покупець збирається робити за ноутбуком. Для офісних програм і виходу в мережу може бути досить і 2 Гб. Але щоб був хоч якийсь запас, краще придивитися до варіантів з 4 гігабайтами. У 2019 це – мінімум. Оптимальний варіант для бюджетних рішень – 8 Гб. Навіть якщо весь об'єм не використовуватиметься, система стане працювати спритніше, та й «дихати» лептопу буде легше.

Розмір, вага й екран

Розмір і вага ноутбука – вагомий критерій для користувачів, які не розлучаються з апаратом більшу частину часу. Адже це – комфорт при транспортуванні і економія місця в сумці.

Якщо ж пристрій основну частину часу використовується як стаціонарна машина, то особливого значення вага не має.

На габарити девайса і комфорт використання впливає діагональ екрана. Комусь вистачає 10-13 дюймів, а для когось мінімум починається з 15.

На що ще дивитися:

Дозвіл дисплея. HD втрачає свою актуальність. У моделях менш як 15 дюймів картинка виглядає цілком пристойно, але все ж краще вибирати FHD варіанти.

Тип матриці впливає на ціну. Найчастіше дисплеї на базі TN + film менші, ніж VA і IPS. У них зображення не таке якісне, хоча час відгуку коротший. У IPS кольори виглядають природніше і кути огляду більше – 178 градусів. А ось відгукуються вони зазвичай повільніше.

Покриття – стандарт, але тут сонячні відблиски будуть заважати. Матове або протиблікове покриття позбавить такої проблеми.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень