Як температурні «гойдалки» впливають на наше здоров'я

Синоптик розповіла, як одягатися та що їсти в морози

Різка зміна температури повітря може мати негативні наслідки для організму.

Медики та метеорологи вважають, що такі температурні стрибки й швидкий перехід від теплішої погоди до морозів провокують високу ймовірність переохолодження.

Холодне повітря негативно впливає на дрібні кровоносні судини людини, особливо в кінцівках. Судини інстинктивно звужуються, щоб зберегти тепло. Відповідно, циркулювання крові в кінцівках уповільнюється, – розповіла синоптик Наталка Діденко.

Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Першими замерзають пальці рук та ніг, а також вуха та ніс, оскільки вони найменше захищені через тонкий жировий прошарок. Спочатку замерзає шкіра, а вже потім підшкірний шар, судини, м’язи, нерви та навіть кістки.

Переохолодження можливе навіть при відлизі. Тому взимку дуже важливо правильно одягатися.

Шапка – дуже бажано, бо через голову людське тіло втрачає до 40% тепла. Важливо також в холодну погоду носити шарф, теплі шкарпетки, рукавиці й взуття на товстішій і зручній підошві. Від морозу також необхідно захищати відкриті ділянки тіла, особливо руки. Однак простежте, щоб одяг та взуття не були тісними, – розповіла синоптик.

В мороз варто знімати елементи пірсингу та прикраси з металу. При дуже низьких температурах є ризик обмороження тих ділянок тіла, які стикаються з металом.

Взимку важливо дбати про насичення організму вітамінами. Тому варто їсти лимони, апельсини та мандарини. Важливу роль відіграють жири, без них імунна система слабшає.

З напоїв взимку рекомендують трав’яні чаї, фруктові та овочеві фреші, імбирний або лимонний чай, морси, особливо брусничний і журавлиний.

 

Також під час морозів обов’язково треба вживати гарячу їжу, намагайтеся їсти більше супів.

Джерело: Meteoprog

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень