Звичайне «сміття» допоможе перетворити на чорнозем хоч пісок, хоч глину

Поради, які стануть в пригоді тим, у кого на ділянці - геть не чорнозем

Завдяки цим надзвичайно простим і перевіреним роками методам можна покращити будь-який ґрунт

Найпростіше рішення – внести пісок у глину або ж навпаки – облагородити глиною пісковик. Це не так дорого, як завозити на ділянку родючу землю.

Разом із піском чи глиною було б добре внести ще й вугільний пил, особливо якщо йдеться про торф чи буре вугілля (перехідна форма від торфу до вугілля кам'яного).

Помітно покращують якість ґрунту тирса та звичайне лушпиння від насіння, різаний папір, солома й опале листя – будь-яка органіка. Словом, все те, що досвідчені садівники називають «сміттям».

 

Лайфхаки, щоб «сміття» покращило ваш ґрунт

Органіку можна не закопувати глибоко в ґрунт. Такі добрива земляні черв'ячки згодом самі затягнуть углиб, а бактерії та гриби перетворять все це на гумус.

Такий процес відбувається не надто швидко, зате без участі дачників. Головне - поливати органіку, що опинилася на землі.

Не намагайтеся одним махом окультурити всю ділянку: починайте з 1-2 невеликих шматочків землі, а тоді потроху доводьте до ладу усі свої володіння.

А ще – не забувайте про рослини-сидерати, які допоможуть покращити навіть найбільш «вбиті» грядки

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень