Як на Різдво привертали у дім гроші та достаток: народні прикмети

Різдвяні прикмети про гроші та достаток

Велика кількість різдвяних прикмет стосуються удачі та багатства.

Молодий місяць у різдвяну ніч віщує неврожайний рік. І, навпаки, повний місяць при ясному небі – до багатого і щедрого року.

Напередодні свята не можна просити в борг або брати чужі речі, інакше можна втратити власне майно.

Втратити на Різдво гаманець із грошима означає фінансові труднощі у майбутньому. А знайти якусь дорогу річ означає, що весь рік вас буде супроводжувати фінансова удача.

Щоб у домі був достаток, на Різдво по кутках за плінтус клали монетку і хлібне зерно (або іншу крупу). Можна побризкати їх водою, освяченою в церкві. Вірили, що це допоможе притягнути фінансове благополуччя на весь рік.

У переддень Різдва не варто ділитися хлібом і сіллю, інакше можна втратити удачу.

Щоб залучити гроші, на ялинку або на грошове дерево у Святвечір вішали купюри.

Якщо в дім 7 січня першим з гостей увійшов чоловік або хлопчик, рік буде благополучним. Якщо серед гостей чоловіків немає, можна першими запустити кота або собаку.

На столі не повинен бути посуд з відколами і тріщинами. Якщо таких речей позбутися до Різдва, то в наступному році знайдуться кошти на покупку нових.

Для залучення багатства у Святвечір вносили у дім сніп пшениці. Зараз можна просто повісити на ялинку оберіг, при виготовленні якого використовувалася солома.

У різдвяний пиріг запікали монетку – і кому дістанеться шматочок з цією монеткою, того чекає велика грошова удача в новому році.

Наші предки вірили, що о третій годині ночі проти 7 січня відкриваються небеса, тому якщо в цей час вийти на вулицю і попросити вищі сили про свою мрію, вона неодмінно здійсниться.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень