Як 16 квітня рятувались від невдач: народні прикмети

16 квітня вшановують пам’ять Микити Сповідника

Наші предки вважали 16 квітня невдалим днем, вірили, що сьогодні буде багато негараздів, погіршення стану здоров’я, загострення хронічних хвороб, емоційна нестабільність.

Тому прикмети на 16 квітня радять з самого ранку, відразу ж після пробудження, прочитати молитву «Отче наш» — вона вбереже від нещасть протягом дня.

Особливо вразливі діти. Вони не можуть себе захистити. Тому кожна мати сьогодні вранці схиляється над дитиною і звертається з молитвою до святого Микити, просячи у нього захисту для сина чи доньки.

Що не можна робити 16 квітня

Не рекомендується підходити у цей день до водойм з порожніми руками. У народі вірили, що прокинувся Водяний, чекає частувань та може образитися, не отримавши їх. А це загрожує затопленнями. Щоб його задобрити, потрібно залишати в воді пиріжки з картоплею чи капустою, говорили предки.

Не слід в цей день спостерігати, як собака і кішка б'ються або ганяються один за одним. В іншому випадку незабаром між близькими людьми спалахне сварка. Загасити же конфлікт вдасться не скоро.

Заборонено викидати уламки розбитого дзеркала або скла, інакше разом з ними можна позбутися від своєї краси. 16 квітня їх потрібно зібрати в паперовий пакет і покласти в темне місце на тиждень. Потім можна викинути.

У цей день потрібно бути особливо акуратними з рідинами. Пролита на стіл вода стане передвісником великих помилок, а вилита після миття підлоги на вулицю спровокує великі фінансові витрати.

Народні прикмети на 16 квітня

Якщо мати-й-мачуха зацвіла, то вночі трапиться щось погане

Тривалий гуркіт грому в цей день — чекай негоди на декілька днів вперед

Дощ 16 квітня — прикмета того, що весна буде пізньою і похмурою

Багато березового соку 16 квітня — прикмета, яка віщує дощове літо

Радіо ТРЕК у Telegram. Viber: 063-734-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень