Взуття яке не треба купувати після 30 років

Воно може призвести до деформації стопи та проблемам з хребтом та суглобами

З настанням весняного тепла усі поспішають скинути важкий зимовий одяг та змінити грубе взуття на елегантні чобітки. Дехто ж одразу надає перевагу кросівкам та стильним кедам, які останніми роками залишаються у тренді, їх носять з сукнями, спідницями та навіть діловими костюмами.

Однак найбільш підступним взуттям виявилися саме кеди.

Кеди мають пласку підошву, тому склепіння стопи ущільнюється, стопа буквально «розповзається». Це погано як для стопи, так і для великих суглобів та хребта.

 

У такому взутті можна дуже швидко заробити плоскостопість, особливо якщо їх часто взувати, - кажуть ортопеди.

Втім, якщо від улюбленої пари ви не готові відмовитися, подбайте про те, аби там були ортопедичні устілки. Устілки захистять стопу від неправильного положення, і відповідно ноги не будуть швидко втомлюватися та не болітиме спина, суглоби та поперек.

Для такого взуття існують й вікові обмеження. З віком дедалі більше ризиків, що кеди завдадуть шкоди та спровокує проблеми зі здоров’ям.

Після 30 років кеди взагалі краще виключити зі свого гардероба та обирати тільки правильне й безпечне взуття. Молода людина має еластичні зв’язки, а організм має достатній запас резервних функцій, компенсаторні реакції добре розвинені. Після 30 років настає декомпенсація, зв'язки стають ригідними (твердими, непридатними), суглоби теж, - зауважують ортопеди.

Лікарі радять після 30 й далі ретельно обирати взуття.

Ідеальна пара взуття має невеликі й стійки підбори, приблизно 3-4 см, надійні шнурівки або хороші застібки й добре фіксує ніжку.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень