Вже не 30 годин у дорозі: тестовий режим запрацював у трьох пунктах пропуску на кордоні

Черги мають суттєво скоротитися

Фото ілюстративне

Мінвідновлення з 22 березня запускає слотування міжнародних автобусних перевезень на пунктах пропуску на кордоні - автобуси зможуть пройти кордон лише у заброньований заздалегідь часовий слот. 

Про це розповів заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач у ході форуму «Зʼєднуємо людей та міста», - повідомляє Європейська правда.

Деркач пояснив, що зараз всі автобуси в порядку живої черги прибувають до пункту перетину кордону у будь-який зручний для них час. Часто міжнародні рейси передбачають проходження кордону вночі, тому в найбільш популярні години доби утворюються черги на перевірку митників та прикордонників. Натомість є години доби, коли автобуси можуть зовсім не курсувати.

За даними дослідження КМІС, в середньому пасажири витрачають 7 годин на перетин кордону при середньому часі подорожі в 30 годин.

 

Тобто проходження кордону займає чверть усієї подорожі.

Слотування передбачає, що потік пасажирських автобусів «розтягується» протягом доби, а не створює затори та багатогодинні черги на кордоні. 

З п’ятниці, 22 березня, слотування у тестовому форматі запускається на трьох пунктах пропуску на кордоні з Польщею та Молдовою:

«Ягодин – Дорогуськ»,

«Мамалига – Крива»

та «Могилів-Подільський – Отач».

У Мінвідновлення переконані, що такий підхід зможе вирішити проблеми з чергами на кордоні, а також перекрити потік дрібних нелегальних перевізників, адже забронювати слот в електронному кабінеті перевізника можливо лише за наявності всіх необхідних документів. 

У випадку якщо перевізник не встигає забронювати найзручніший для нього слот, він має два варіанти: бронювати інший часовий слот і підлаштовувати свій маршрут відповідно до часу проходження кордону або їхати на альтернативний пункт пропуску з живою чергою (наприклад, для пункту «Ягодин – Дорогуськ» альтернативним є «Устилуг – Зосин», розташований неподалік).

У перспективі, коли нову систему протестують, слотування планують поширити на решту пунктів пропуску, адже потреба в альтернативних пунктах пропуску зникне.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень