Рівне хоче забрати собі майно ПТУ

Питання щодо цього має розглянути міськрада

Міськрада Рівного хоче забрати майнові комплекси професійно-технічних закладів міста у комунальну власність. Розробила відповідний проект рішення. Ним збирається надати згоду на прийняття закладів і зобов'язати міське управління освіти звернутися з пропозицією про розгляд цього питання до Міністерства освіти і науки.

Йдеться про п'ять закладів, які місто вже другий рік фінансує зі свого бюджету:

технічний коледж Національного університету водного господарства та природокористування, вище професійне училище ресторанного сервісу і торгівлі, вище професійне училище №1, центр професійно-технічної освіти сервісу та дизайну, професійний ліцей.

Але в обласному управлінні освіти і науки кажуть, що Міністерство намагається передавати майно на рівень не нижчий, ніж обласний, хоча це й незручно міській владі. У чому незручність – розповідає заступник начальника обласного управління освіти Петро Коржевський:

Воно десь дещо паралізує систему управління, тому що ніби одні як кажуть: «Ми фінансуємо, є розпорядниками бюджетних коштів, а управління здійснюється на рівні області». Ну, але, зрештою, ми говоримо не про зручність управління, а про якість підготовки кваліфікованих робітників. Якщо такий ресурс у міста наявний, і він достатній для того, щоб покращувати матеріально-технічну базу, інвестувати у  створення навчально-практичних центрів і в ще щось, я тільки двома руками «за».

Петро Коржевський (фото http://4vlada.com/)

Втім, за словами Петра Коржевського, є певні ризики у передачі майна місту. Бо,

де з’являється майно, там зразу знаходиться дуже багато охочих його прибрати до рук.

У ПТУ, приміром, серед цього майна – студентські гуртожитки, які влада може продати, чи поселити в них замість студентів кого завгодно. Тож, гадає заступник начальника управління освіти, у рішенні про передачу майна місту має бути обов’язково записано, що

воно не буде перепрофільоване чи продане.

Також, на думку Петра Коржевського, краще, щоб майно ПТУ перебувало в обласній комунальній власності. Адже, пояснює, область має єдиний ринок праці і кадри ПТУ мають готувати для області. Якщо ж майно цих закладів віддати місту, усе, за словами Петра Коржевського, може звестися до того, що Рівне вимагатиме субвенцію від районів на навчання їхніх мешканців. Адже такі прецеденти в Україні вже є.  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень