«Винні не тільки власники труб. Але вихід є», - мер Рівного про стан Басівкутського озера й Усті

Володимир Хомко розповів про причини поганого стану води у водоймах міста і назвав спосіб, який її поліпшить

Забруднюють озеро й річку не тільки ті, хто виводить труби зі стоками у водойми, а й власники септиків, які свідомо роблять їх фільтруючими, тобто такими, щоб частина стоків з них просочувалася у землю. Роблять вони це, щоб рідше септики викачувати, а отже тратити менше грошей. Таку причину забруднення водойм вказав міський голова Рівного Володимир Хомко і назвав спосіб очистити воду:

Весь Басів Кут і все Царське село какає в нашу річку. Робить це різним способом: або через труби виведені підпільно, або через фільтруючі септики (тому ці фекальні стоки потрапляють через водоносні горизонти в річку), або через машини, які відкачують септики і не везуть далеко, зливають у кущі.

 

Це все призводить до того, що це все потрапляє в річку. Тому єдиним дієвим способом очистити озеро – це сканалізувати все навколо.

Міський голова каже, що на каналізування потрібно багато коштів і, можливо, років з 10 на це витратять. Але вже це почали робити. Приміром, за 14 років Царське село сканалізували, потративши десятки мільйонів гривень.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень