Не платити 8 млн грн МЕГУ за дитсадок влада Рівного поки не може

Хоча й пробувала подати апеляцію на рішення суду про таку вимогу

Йдеться про довгобуд  дитсадка на вулиці Коновальця, 16. Місто виграло суд про його повернення з власності Міжнародного економіко-гуманітарного університету.

Однак університет за приміщення вимагав повернути витрачені на нього гроші – майже 8 мільйонів гривень. І господарський суд таку вимогу підтримав.

Управління комунальною власністю спільно з прокуратурою подало на це рішення апеляцію. Але суд відмовився її розглядати через несплату судового збору. Тож прокуратура, оскільки не звільнена від сплати такого збору, попросила міськвиконком оплатити його з резервного фонду міського бюджету. Але, виявилося, це зробити не можна.

Чому – пояснила начальник міського управління комунальною власністю Наталія Поліщук:

Були зроблені запити до управління надзвичайних ситуацій та управління бюджету і фінансів стосовно можливості й підстав виділення коштів з резервного фонду. На жаль, висновки цих двох управлінь є негативними. Тобто видатки по сплаті судового збору не належать до тих випадків, які визначені порядком використання коштів з резервного фонду. І це буде нецільовим використанням коштів.  

Начальник управління надзвичайних ситуацій Руслан Демуров додав, що з резервного фонду кошти виділяють на надзвичайні ситуації, а судовий позов до них не належить. Тож міськвиконком рішення про виділення коштів не підтримав.

А міський голова Рівного Володимир Хомко поінформував, що йдеться про 270 тисяч гривень судового збору. І пообіцяв, що влада шукатиме інші способи подати апеляцію.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень