«Викликайте поліцію!»: у Рівненській облраді галас через дорогу на Сарни

Намагалися почати боротьбу з перенавантаженим транспортом

На Рівненщині зі збільшенням фінансування на ремонти доріг постала нова проблема.

Перенавантажений транспорт руйнує дорогу на Сарни, яку саме почали ремонтувати.

Члени обласної комісії з питань соцполітики і соціального захисту учасників АТО та членів їх сімей довго з`ясовували, у чому причина того, що на дорогах не працюють вагові комплекси, хоча в області їх 5.

Представники і Укртансбезпеки, і Служби автодоріг кивали на поліцію, мовляв вони не погоджують місця для встановлення пересувних комплексів.

Тож на засідання комісії викликали поліцію. Приїхав начальник відділу безпеки дорожнього руху управління патрульної поліції Сергій Коханюк.

Ситуацію йому пояснив депутат облради Микола Лобчук:

- Ми говоримо, що на сьогодні дуже багато передбачено грошей для того, щоб робити асфальт. Для цього потрібен щебінь. Відповідно, люди, які мають кар’єри – це Клесів і та сторона – дуже велике перенавантаження, по 50 тонн. І траса, яка має велике значення для нашої області, буде повністю «вбита», коли буде спека. Дивіться, чого вас сюди взагалі покликали. Бо прийшли всі представники, і коли постало питання, чого немає цих комплексів, вони сказали, що нам треба погодження працівників поліції, які нам не дають його.

Проте, після роз’яснень Сергія Коханюка виявилося, що проблема таки у Службі автодоріг.

Вони мусять правильно намалювати схему майданчика, на якому працюватиме ваговий комплекс. Це стосується і стаціонарних, і мобільних комплексів для зважування.

Тоді його затвердять, а після цього дорожники мають приступити до будівництва майданчика.

У іншому разі, якщо майданчик облаштований з порушеннями, усі протоколи та постанови, складені на порушника, легко оскаржити у суді.

До речі, нині на Рівненщині лише один майданчик облаштований відповідно до усіх вимог – біля посту у Корці в напрямку Рівного.

Стаціонарний пункт у Радивилові не працює із жовтня. Він – на ремонті. І чому ремонт триває так довго – питання теж до Служби автодоріг, каже Сергій Коханюк.

У результаті члени комісії вирішили викликати начальника Служби автодоріг на сесію облради і заслухати його пояснення, бо на комісії дорожників представляв начальник відділу якості, технічного контролю та нових технологій Служби автомобільних доріг у Рівненській області Михайло Довгань.

А от щодо ремонту дороги на Сарни, то останній зазначив, що цього року її у повному обсязі – від Рівного до Сарн – не зроблять. Бо це надто великий обсяг робіт – 89 км.

Стеж за нашими новинами у Telegram 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень