Видавати гроші на проїзд пільговикам у Рівному не планують

Бо це – надто дорого для бюджету

У Рівному досі не запровадили монетизацію на пільговий проїзд. Та й займатися цим у найближчий час міська влада не планує. Причин чиновники вказують багато, однак основна – висока вартість такого нововведення.

За словами начальника міського управління транспорту і зв'язку Віталія Миронюка, із 250 тисяч рівнян понад 140 тисяч мають право на пільговий проїзд. Це пенсіонери, учасники бойових дій, чорнобильці, особи з інвалідністю, ветерани, дошкільнята, школярі, студенті та інші категорії населення, пільговий проїзд яким гарантований Конституцією України. Почати видавати їм усім гроші – надто дорого, говорить керівник управління:

Потреба колосальна в ресурсах, а їх ніхто з органів місцевого самоврядування, на жаль, не має. Як можна запровадити монетизацію, якщо немає ресурсу, який це покриватиме. Щоб це запровадити, потрібно мати певну суму коштів, які можна видати людям. А суми, яка потрібна, щоб роздати пасажирам, держава на сьогодні не має, а міський бюджет – тим більше.

Крім того, Віталій Миронюк наголосив, що за понад рік часу після затвердження Кабміном постанови про монетизацію пільгового проїзду жодне інше місто також досі не скористалося новими можливостями:

Запроваджувати в одному окремо взятому місті немає сенсу, адже щодня у Рівне приїжджає понад 30% приміського населення, яке відповідно до Конституції України, має такі ж права на пільговий проїзд.

Варто наголосити, що міста самостійно вирішують починати видавати гроші пасажирам чи залишати у транспорті пільговий проїзд. Тобто, одне виключає інше.

До слова, у Рівному вартість компенсації проїзду для пільгових категорій уже давно обчислили. Це 90 гривень на місяць - із розрахунку 30 квитків на проїзд тролейбусом, адже тільки цей вид транспорту у місті є комунальним. Для приміських маршрутів, на яких комунальний транспорт взагалі не функціонує, ця сума залишається незмінною. І тільки для міжміських маршрутів сума збільшується на 20%.  

Також сума подвоюється для людей з інвалідністю I групи і дітей з інвалідністю (окрім дітей до 6 років). А для людей з інвалідністю I або II групи і дітей з інвалідністю, які навчаються у школах, профтехзакладах чи вузах, а також для тих, хто проходить реабілітацію, розмір щомісячних виплат додатково збільшується ще вдвічі.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень