Вибори на Донбасі мають відбутися відповідно до стандартів ОБСЄ

Принаймні цього у Росії вимагатиме Україна, Німеччина й Франція

Про це повідомив міністр закордонних справ Павло Клімкін на спільній прес-конференції з міністрами закордонних справ Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром і Франції - Жан-Марком Еро.

Клімкін додав, що необхідно переконати російську сторону, що тільки у відповідності зі стандартами Організації з безпеки й співробітництва вибори будуть чесними. Також разом з міністрами обговорили гуманітарну ситуацію на Донбасі.

Крім того, відомо, що Україна, Німеччина й Франція вважають, що припинення обстрілів на Донбасі залежить від політичної волі Росії.

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр сподівається на досягнення спільної компромісної позиції щодо виборів на Донбасі під час зустрічі міністрів закордонних справ в "нормандському форматі" (Україна, Росія, Франція, Німеччина) у Парижі (Франція).

Ми не можемо схвалювати порушення перемир'я на Донбасі. Ми також не можемо схвалювати стан виконання "мінських домовленостей", наприклад, прийняття закону про місцеві вибори в тих районах. Я думаю, що під час нашої зустрічі в Парижі ми досягнемо деяких необхідних компромісів, домовимося про спільну позицію й зможемо подолати всі "рови", які нас іще розділяють, - сказав він.

Раніше він зазначив, що Німеччина вважає за необхідне подолання політичної кризи для продовження економічних реформ в Україні.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень