Вулицю, на якій розташована Рівненська обласна прокуратура, пропонують назвати на честь Білого

Це вважають найкращим варіантом

У Рівному «необхідно нарешті назвати вулицю на честь українського націоналіста Сашка Білого (Олександра Музичка)».

Петицію такого змісту зареєстрували на сайті Рівнеради.

Автор звернення Ігор Кир’янчук вважає, що найкращим варіантом буде перейменувати вулицю 16 Липня, де розташована обласна прокуратура.

Поки під зверненням ще ніхто не підписався. Збір підписів триватиме до 29 січня. Щоб петицію розглянув міський голова, необхідно, щоб її підтримали 250 рівнян.

Хто такий Сашко Білий

  • Сашко Білий (Олександр Музичко) – український націоналіст, військовик, учасник організацій СНУМ, УНА, УНСО. Координатор Правого сектора на Заході України.

  • Ставлення до його постаті у суспільстві неоднозначне, але те, що людина боролася за Україну – цього заперечити не може ніхто.

  • Народився 19 вересня 1962 року у місті Кізелі Пермської області Російської РФСР в українсько-білоруській родині репресованих Івана Дмитровича й Олени Павлівни Музичків.

  • Предки Олександра Музичка воювали в Армії УНР. Брат діда Олександра Музичка воював в УПА. Три дядьки Олександра Музичка воювали в УПА і загинули від репресій.

  • 27 лютого 2014 року всю Україну облетіло відео, як Олександр Музичко тягав за краватку прокурора Рівненської районної  прокуратури Андрія Таргонія. Керівник Правого сектору у західному регіоні вимагав пояснень, чому прокуратура не дає відповідних документів для затримання підозрюваного у справі про вбивство жінки у селі Ставки. Не пропустили ці кадри й російські пропагандистські канали.

  • Згодом цього прокурора піймали на хабарі.

  • Ще один яскравий спогад, коли Білий прийшов на засідання президії Рівненської облради з автоматом. Це було на початку російського вторгнення в Україну. Тоді «зелені чоловічки» анексували Крим.

Сам Музичко тоді про ситуацію казав так:

— Правий сектор носив зброю і носитиме до тієї пори, доки вважатиме за потрібне, доки ми захищатимемо народ України.

 

Якщо влада буде вести себе не так, як треба, ми поставимо її на місце. І ніхто нам не вкаже не носити зброю!

 

Не ви її нам давали, не вам її забирати!

 

Хочете забрати в мене мого автомата, пістолета, мої ножі? Спробуйте!

 

Коли закінчиться загроза нашому народу та нашій державності, тоді ми здамо зброю.

  • 24 березня 2014 року поблизу Рівного, у Бармаках, спецпризначенці МВС вбили Музичка під час затримання.

  • Тодішній лідер «Правого сектора» Дмитро Ярош  заявив, що вимагає відставки міністра МВС України Арсена Авакова і арешту бійців «Сокола», причетних до убивства.

  • Міністерство внутрішніх справ після кількох версій наполягало, що Музичко застрелився сам. Проте судмедекспертиза цього так і не підтвердила.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень