Всесвітній день якості: як українські споживачі знаходять у товарах мишей і тарганів

І чи мають право вони скаржитися

Щороку у другий четвер листопада відзначається Всесвітній день якості. Цьогоріч він припадає на 12 листопада.

Якісними вважаються товари, які зберігають навколишнє середовище, фізичне та психічне здоров'я людини. Утім виробники не завжди відповідально ставляться до якості продукції, пише Gazeta.ua.

Споживачі розповіли виданню про власний негативний досвід.

Раніше любила купувати в супермаркеті здобні пиріжки їхнього виробництва. У мене була звичка: я йшла з магазину і дорогою з'їдала одну булочку.

 

Якось вирішила це зробити вдома. Раз відкусила, проковтнула частину без начинки. А потім чомусь вирішила подивитись на іншу частину пиріжка. Там була вишня і щось коричневе.

 

Подумала, що просто що-небудь запечене, як буває з солодощами. Може, родзинка випадково потрапила. Придивилась, а то невеликий тарган. Пиріжок коштував 7 гривень. Спочатку хотіла його повернути.
 

Але подумала, що нічого не зміниться, просто віддадуть гроші. Після цього взагалі не купую випічку власного виробництва супермаркетів, - розповіла Gazeta.ua жителька Одеси Елеонора Івасишина.

Олена Решотка на ринку в Луцьку купила борошно. Знайшла в ньому мишу.

Упаковка була чиста, гарно прошита зверху, нічого особливого. Оскільки мішок був 5-кілограмовий, мишу знайшла вже коли використала майже половину борошна, - каже Олена.

Кілька років тому лучанка Оксана Петрова шукала дешевий телефон.

У студентські роки в мене не було багато грошей. Мала 2 старі сенсорні смартфони і поламаний планшет. Пішла на ринок і попросила обміняти. За цю техніку мені дали телефон Samsung. Я не знаю, де він був зроблений. Жахливо глючив. Можна було лише телефонувати і грати в ігри. Через кілька місяців не витримала і купила собі звичайний кнопочний телефон, - розповідає Оксана.

За законодавством, покупець має право вимагати зменшення ціни, безоплатного усунення недоліків товару або відшкодування витрат. Товар неналежної якості можна обміняти протягом гарантійного строку.

У разі виявлення недоліків з вини виробника покупець має право:

  • повернути кошти, які були витрачені на покупку,
  • замінити товар на такий самий або аналогічний, якщо є в наявності у продавця.

 

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень