«Все, що робить міська влада, все це має бути на порталі», - Віталій Герман про новий онлайн-інструмент для рівнян

Геопортал відкритих даних

Геопортал відкритих даних управління містобудування та архітектури Рівненської міської ради - повна назва ресурсу

Рівненський геопортал відкритих даних стане базою для «Розумного міста». Розробка міської влади, місцевих програмістів і НУВГП днями запрацювала.

Там розмістили десяток різноманітних карт – від Генплану Рівного до закладів культури, історичної спадщини, кадастрових даних.

Крім того, там можна знайти будівельні паспорти земельних ділянок, адресний реєстр. За словами заступника міського голови Рівного Віталія Германа, геопортал матиме значно більше наповнення:

Все те, що робить міська влада, все це має бути на порталі. Там є земельні ділянки, об’єкти будівництва, будуть зелені насадження, там зараз є інженерні мережі, там буде схема дорожнього руху, буде транспортна модель. Всі ці напрацювання будуть на геопорталі. На його базі ми працюватимемо над створенням «Розумного міста».

Генеральний план на геопорталі

Нині міська влада уклала меморандум з НУВГП щодо розробки транспортної моделі Рівного, яка також буде на геопорталі.

Чиновник зауважив, що сьогодні на форумі експерти презентували системи для впровадження у Рівному електронного квитка. Представники десяти компаній з різних куточків світу ознайомилися й з геопорталом. Те, що у місті є така система відкритих даних, їх приємно здивувало:

Сьогодні провели форум по запровадженню електронного квитка. Приїхали представники іноземних компаній з Франції, Естонії, Латвії, Ізраїлю. Вони зацікавилися цим порталом, всі його побачили, всім подобається, всі здивовані, що таке є, і що саме в Україні.

На гепорталі також планують розмістити оцифровані мапи різних копунальних мереж, каже Віталій Герман. Зараз Рівне веде перемовини про отримання міжнародної технічної допомоги від Уряду Франції. Мапи мереж планують робити за ці кошти. Інші деталі заступник міського голови обіцяє розповісти згодом.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень