Вперше з березня: країна ЄС демонструє негативну тенденцію щодо українців

В решті – кількість біженців зростає

За даними Євростату, на кінець жовтня 2023 року кількість українців із тимчасовим захистом у Польщі перевищила 957 тис. осіб. Це свідчить про зміну нинішньої тенденції до зниження числа біженців, вважають експерти EWL, - пише ГоловнеinUA

Кількість українських біженців, які перебувають під тимчасовим захистом у Польщі, зросла вперше з березня 2023 року.

 

Порівняно із вереснем, у жовтні кількість українців у Польщі збільшилася приблизно на 2 тис. осіб. У березні 2023 року кількість українських біженців у Польщі становила 995 тис. осіб.

Кілька місяців тому ми спостерігали зростання хвилі виїзду громадян України з Польщі.

 

Зараз ця тенденція змінюється. Оскільки настають холодні місяці, триває війна, а Росія посилює свої атаки на енергетичну інфраструктуру України, ми бачимо збільшення кількості біженців», – зазначив прессекретар платформи EWL Анатолій Зимнін.

Крім того, в кінці року у Польщі традиційно стає більше пропозицій роботи у сферах логістики чи електронної комерції, які доступні для людей без досвіду та знання мови. Ці обставини, на думку експерта, можуть сприяти збереженню тенденції напливу біженців до Польщі.

Згідно з даними Євростату, кількість українських біженців зростає у всіх країнах ЄС, крім Данії.

У попередні місяці люди масово виїжджали з кількох країн Європи, серед яких була Польща. У жовтні 2023 року кількість втікачів від війни зросла 50 тис. людей. Основними країнами ЄС, в яких українці отримали тимчасовий захист, були Німеччина (1 млн 176 тис. осіб), Польща (957 тис. людей) і Чехія (364 тис. осіб).

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень