Воз’єднання українських сімей: рівнян зобов’язали декларувати доходи по-новому

Аби отримати субсидію, доведеться вказати доходи усіх членів сім’ї, навіть тих, які проживають окремо

З 1 травня 2018 року Мінсоцполітики змінило форму Декларації про доходи.

Відтепер декларувати необхідно доходи усіх членів сім’ї (чоловіка, дружини та неповнолітніх дітей), навіть тих, які зареєстровані за іншими адресами.

Є чимало сімей, в яких чоловік прописаний за одною адресою, а дружина з дітьми - за іншою. Чоловік працює, дружина, скажімо, у декретній відпустці чи взагалі не працює.

Раніше таким сім’ям, враховуючи те, що дружина зареєстрована з дітьми в помешканні одна, надавалася чимала субсидія, а от доходи чоловіка взагалі не враховувалися, однак гроші в цю сім’ю щомісяця приносив саме він.

Водночас, на помешкання, де прописаний чоловік, оформлювалася субсидія, виходячи з кількості не зареєстрованих осіб, а тих, що фактично проживають.

Відповідно, доходи цієї людини не бралися до уваги для призначення допомоги ні в одному випадку, ні в іншому.

При цьому соціальні норми житла та соціальні нормативи житлово-комунального обслуговування за адресою домогосподарства на таких осіб не розраховуються.

Мінсоцполітики наголошує, що таким чином держава реагує на соціальну несправедливість та турбується про воз’єднання українських сімей.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень