Воювали заради Перемоги: У Рівному попрощаються з Героями

Вічна пам’ять Захисникам!

Завтра, 29 січня, на майдані Незалежності у Рівному відбудеться прощання з Героями. В останню путь проведуть Дмитра Каменчука, Михайла Ткачука та Олександра Усача.

Прощання відбудеться о 10:00. Поховають Захисників на кладовищі Нове, повідомили  у Рівнераді.

Дмитро Каменчук народився у Рівному, але все життя прожив у Колоденці, що неподалік обласного центру.  Навчався в місцевій середній школі, після закінчення якої вступив в Чернігівський юридичний технікум, де здобув освіту в сфері права.

Після строкової служби в армії працював у Рівненській податковій інспекції оперативним співробітником. Також працював в Корнинській сільській раді, у різних комерційних структурах та був найманим робітником.

Разом із дружиною виховували синів Миколу, Олександра і доньку Софію.

На фронт Захисник добровільно пішов 8 березня 2022 року. Служив на Запорізькому, Донецькому та Дніпропетровському напрямках. Брав участь у визволенні Харківщини, за що отримав відзнаку. 48-річний старший солдат загинув 23 січня внаслідок ракетного удару противника на Харківщині.

У своїх соціальних мережах Дмитро Каменчук написав: «ЗСУ. Захищаю рідну Батьківщину. Ненавиджу рашистську наволоч. Люблю рідних!!» Цим словам він залишився вірним до кінця свого життя.

Михайло Ткачук народився у селі Невірків. Навчався у місцевій школі, тривалий час був слюсарем у Рівнеелектроавтотрансі, а потім працював м'ясником у супермаркеті Fozzy.

Дружина Героя Анна розповіла, що Захисник дуже любив риболовлю, був надзвичайно добрим та щирим, міг віддати заради інших усе. Разом із дружиною разом виростили трьох донечок, тішилися дворічному онуку.

У січні 2023 року Михайла Ткачука мобілізували. Він без вагань став до лав Збройних сил України. Повторював рідним, що мусить стати на захист, адже понад усе хоче вберегти їх, готовий зробити все, щоб ворог не прийшов у рідні землі.

Михайло багато розповідав про ті страхи, що довелося побачити, коли був на передовій, займався евакуацією полеглих, це було дуже важко для нього морально, як і для кожної людини, але це потрібно було робити, – розповіла дружина Героя.

У червні минулого року Михайло отримав важке поранення у руку. Переніс велику кількість операцій. На жаль, 26 січня 45-річний солдат Михайло Ткачук помер.

Він так хотів дочекатися статусу учасника бойових дій, але... Документи ми отримали вже коли Михайла не стало, – розповіла його дружина.

Олександр Усач народився у селі Балашівка. Закінчив місцеву школу та присвятив себе улюбленій справі – роботі по дереву.

Він не мав досвіду військової служби, але коли ворог відкрито напав на рідну країну, покинув роботу за кордоном і повернувся в Україну, щоб добровольцем стати до лав ЗСУ.

Він говорив, що як українець мусить це зробити. «Якщо ми їх не зупинимо, то вони прийдуть сюди, до нас» – це було його переконання, тому пішов,  – розповіла дружина Героя Антоніна.

Разом з дружиною Олександр Усач виховував чотирьох дітей.  

На жаль, серце Героя не витримало навантаження. 20 січня 49-річний молодший сержант помер у лікарні.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень