Ворушився під шкірою: у жінки з повіки дістали 9-сантиметрового паразита (ФОТО/ВІДЕО)

Заразилася після укусу комара

З повіки 40-річної жительки Луцька лікар витягнув гігантського паразита.

Жінка звернулася до лікарні зі скаргою на відчуття руху невідомого тіла під шкірою.

– У мене почався набряк повіки, відчула — щось рухається, мені стало страшно, – розповіла пацієнтка лікарю-офтальмологу. 

Окуліст встановив, що під шкірою у лучанки гельмінт. Лікар провів термінове хірургічне втручання під місцевим знеболенням.

Паразита, який був завдовжки 9 см, потрібно було дістати швидко, адже той міг мігрувати та сховатися глибше в іншій ділянці обличчя.

За словами лікаря, пацієнтка інфікувалася не в екзотичній країні, адже на відпочинок нікуди не літала. 

Зараження цим гельмінтом відбулося після укусу комара. Це сталося при умові, що комар через кров собаки чи кота переніс людині збудника, — розповів офтальмолог Юрій Валецький. 

Після видалення гельмінта лікар порадив жінці віднести його до лабораторії, аби визначити стать. Самка може залишити в крові личинки, які погіршать стан здоров'я «господаря».

У такому разі хвора матиме серйозні наслідки для здоров'я — погіршення роботи серцево-судинної системи, печінки та нирок. Після лабораторних досліджень для знищення гельмінтів в організмі лікар має призначити спеціальні протипаразитні препарати. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень