«Це була патологічна вагітність», - Єнікеєва про летальний випадок у рівненському перинатальному центрі

Пов'язаний зі смертю малюка від сепсису

У перинатальному центрі у Рівному від сепсису померла дитина. Про це стало відомо наприкінці минулого тижня. Матір новонародженого, мешканка Сарн Оксана Коток, винними у смерті її сина називає лікаря та медсестру, які приймали пологи. Її коментарі можна переглянути тут.

Натомість головний лікар закладу Вікторія Єнікеєва усе заперечує та пояснює, що дитина інфікувалася ще в утробі матері:

Дуже співчуваю цим людям. Я перед ними вибачилася, але однозначно це була патологічна вагітність, в зв’язку з чим ця жінка була до нас скерована. Пологи відбулися на 33 тижні вагітності. Тобто це - передчасні пологи, інфікована вагітність і там були внутрішньоутробні зміни у стані здоров’я плоду. Можливо, в остаточному діагнозі буде ще щось крім встановленого попереднього діагнозу, а це сепсис. Я поки не можу стверджувати. Остаточний патологоанатомічний діагноз взагалі ми отримуємо протягом місяця.

Тобто про причину смерті новонародженого можна буде говорити на початку вересня. За результатами перевірки Вікторія Єнікеєва пообіцяли провести внутрішню нараду за участю лікаря, який приймав пологи, та медсестри, яка з ним чергувала у той день. До цієї наради залучать і неонатологів.

Є офіційна інформація і про трьох інших дітей, яких, за словами Оксани Коток, теж заразили сепсисом:

Оксана може вигадувати собі все, що завгодно. Але ситуація наступна. Одна дитина була переведена від нас за наполяганням батьків. Це ще наприкінці минулого тижня було. Про стан дитини ви можете дізнатись у лікарів обласної дитячої лікарні, а от про породіллю скажу: вона теж прибула до нас із внутрішньоутробною інфекцією. А діти ще двох жінок, про яких казала Оксана - у нас. У реанімації вони, але не з сепсисом. Там інші діагнози. На сьогодні в нашій дитячій реанімації перебуває семеро дітей. У всіх різні діагнози, але не сепсис.

Спростувала Вікторія Єнікеєва й інформацію про те, що перинатальний центр закривають через смерть малюка:

Закриваємо центр ми на планову перевірку. Ми кожного року у серпні перевіряємо обладнання. Розумієте, у нас важкий контингент пацієнтів. Немає жодного дня, щоб ми не включали апарати штучної вентиляції легень. Причому це треба часто і матерям, і, звичайно, новонародженим. Апарати ці треба перевіряти і ремонтувати вчасно. Більше того, ми отримали згоду від київської фірми, яка обслуговує кисневі установки. Вони будуть працювати у нас у нас з 13 серпня. Роботи розтягнуться, як мінімум, на тиждень. Тож ми маємо відключати від електроенергії все.  

Головний лікар медичного закладу повідомила, що заклад почне працювати у звичному режимі з кінця серпня.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень