Добилися: воїни-добровольці Рівненщини відсьогодні можуть отримати статус учасника АТО

Вже можна подавати документи на розгляд комісії

Воїнам-добровольцям на Рівненщині тепер надаватимуть статус учасників АТО. Відсьогодні вони можуть подавати документи, які доводять їхню участь у бойових діях на розгляд спеціально створеної комісії, до складу якої включили громадські організації, правоохоронні органи, СБУ, волонтерів тощо. 

Приносити папери можна в управління соцзахисту, що на Словацького, 1 на четвертий поверх у 112-й кабінет.

Місяць в управлінні опрацьовуватимуть документи, після чого члени комісії прийматимуть рішення про надання статусу, розповідає співголова комісії Віталій Ундір:

Провели перше установче засідання, розробили алгоритм дій, як подаватиметься документація. Отож, документи опрацьовуватимуть місяць, після чого протягом десяти днів їх розглядатиме комісія та ухвалюватиме рішення.

Співголови комісії: праворуч - перший заступник голови обласної ради Олександр Корнійчук, ліворуч - заступник голови РОДА Віталій Ундір

Статус ветерана війни діятиме лише на території Рівненської області, адже наразі, згідно із постановою уряду, учасником бойових дій може бути тільки член Збройних Сил України.

Зауважимо, що розпорядження про її створення голова Рівненської обласної ради та облдержадміністрації створили ще у жовтні торік, втім, до управління юстиції на реєстрацію вони потрапило лише в травні. За словами керівництва управління, розпорядження було з порушеннями чинного законодавства.

Віталій Ундір каже, що до травня представництво Рівненської ОДА проводило зустрічі з членами комісії, яку мали створити.

До неї входило кілька десятків організацій, тож роботи було багато.

Перероблене розпорядження подали на реєстрацію вже 23-го серпня, каже Віталій Ундір. З того часу пішов процес реєстрації та  збору погоджень від членів комісії.

До сесії обласної ради 6-го вересня його закінчити не встигли, тому на неї прийшли обурені добровольці та поставили ультиматум:

або обіцяну комісію створюють протягом кількох наступних днів, або кілька сотень чоловіків у формі зупинять роботу керівництва області.

Після цього депутати облради винесли питання щодо статусу на перерозгляд і наступного дня, як розповів Віталій Ундір, створили нове розпорядження, яке… в управлінні юстиції реєструвати вже не треба.

Як інформує прес-служба Рівненської ОДА, для розгляду питання на засідання комісії особисто заявником або його законним представником подаються такі документи:

1)  заява;

2)  дві фотокартки 3х4;

3)  копія паспорта, завірена його власником в установленому законом порядку;

4)  копія ідентифікаційного коду; 

5)  письмові свідчення участі в АТО у складі добровольчих формувань не менше як двох свідків;

6)  письмове свідчення участі в АТО керівника добровольчого формування;

7)   інші матеріали, які підтверджують участь заявника в АТО у складі добровольчого формування
(фото-, відеоматеріали, показання свідків тощо).

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень