Вода подорожчає майже для всіх, крім рівнян

Про це стало відомо напередодні, під час засідання НКРЕКП

Вчора на засіданні Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг в Україні, були переглянуті тарифи на послуги водопостачання та водовідведення для багатьох водоканалів України. В цьому переліку був і «Рівнеоблводоканал», повідомляє Економічна правда. Однак його разом із аналогічними підприємствами Києва, Кропивницького та Дніпра зняли з порядку денного. Відповідно, тарифи за послуги цих підприємств найближчим часом переглядатися не будуть.

Якщо розібратися, то об’єктивні підстави для подорожчання послуг централізованого водопостачання та водовідведення є. Вже відомо, що Нацкомісія впродовж року планує підняти вартість електроенергії на 10%, збільшити вартість очистки стоків, яку ми проводимо на «Рівнеазоті»,  на 36%. Крім того, з початку року зросла і мінімальна заробітна плата. Це все не було закладено в попередньому тарифі. Однак наразі питання про підняття вартості послуг для наших споживачів не стоїть.
В оприлюдненому переліку підприємств «Рівнеоблводоканал» був, оскільки законодавством чітко передбачені терміни, в які ми маємо подати в Нацкомісію розрахунки своїх планових витрат на поточний рік. Що ми, власне, і зробили, - говорить директор «Рівнеоблводоканалу» Андрій Карауш.

Нагадаємо, що останнє подорожчання води у Рівному відбулося з 1 листопада. Нині тариф на водопостачання дорівнює 7,58 грн за куб, а на водовідведення — 5,8 грн. Загалом за куб спожитої води рівняни сплачують 13,38 грн. Щоправда, для мешканців багатоповерхівок тариф вищий і дорівнює 14,34 грн, оскільки у нього включена складова за обслуговування.

Повідомляє Press-Центр

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень