Власницю турфірми, через яку постраждали майже 30 рівнян, суд вирішив не арештовувати. Чому?

Хоча їй оголосили підозру у вчиненні шахрайства, що завдало значної шкоди потерпілому.

Як ми повідомляли,  38-річна власниця турагентства з Рівного «Флорія» Флора Шинкарьова продала путівки на відпочинок за кордоном, але послуги так і не надала. Тож від 26 постраждалих, які втратили на путівках загалом понад 80 тисячі доларів США, надійшли заяви у поліцію і вона розпочала досудове розслідування.

Прокуратура просила взяти власницю турагентства під цілодобовий домашній арешт. Але міський суд Рівного вирішив застосувати запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання. І його рішення залишив без змін Апеляційний суд області, в якому прокурори оскаржили рішення суду першої інстанції. Чому так вирішили представники Феміди – пояснила прес-секретар Апеляційного суду області Олена Кузменко:

Суд апеляційної інстанції виходив з того, що державний обвинувач не надав переконливих доказів і достатніх підстав, що підозрювана може переховуватися від органів досудового розслідування та суду, знищити, сховати або спотворити будь-яку із речей чи документів, які мають істотне значення для встановлення обставин кримінального правопорушення, незаконно впливати на потерпілого, свідка, іншого підозрюваного, експерта, спеціаліста у цьому ж кримінальному провадженні

Також, зауважила прес-секретар, підозрювана має на утриманні неповнолітню дитину і добросовісно ходить до суду та на виклики слідчих.

У свою чергу, прес-секретар прокуратури області Людмила Суржук повідомила, що таки переконливі докази того, що власниця турфірми може переховуватися від слідства, у суді були наведені:

В апеляційній скарзі прокурор Рівненської місцевої прокуратури Олег Соботюк серед ризиків навів той факт, що підозрювана може залишити межі України, а також ухилятися від слідства. 

 

Адже, згідно з інформаційною довідкою Головного центру обробки спеціальної інформації, підозрювана періодично перетинає державний кордон України, користуючись закордонним паспортом.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень