«Власники паркану на Кавказькій, 9 не мали права його зводити», - висновок комісії  

Адже земельна ділянка не їхня

Власники знесеного паркану на Кавказькій, 9 не надали жодних документів на його зведення. Також вони не мають права власності на земельну ділянку, навколо якої зробили огорожу. Такого висновку дійшла спеціальна комісія при рівненському міськвиконкомі, створена для дослідження законності робіт на скандальній ділянці.

Участь у комісії взяли представники всіх фракцій міської ради, один депутат із обласної, а також представники ДАБІ, управління архітектури, ЖКГ тощо. На комісію прийшла й представник орендарів будівлі біля «Рівнеагропроекту» юрист Олена Мельниченко. За її словами, там хочуть облаштувати фасад, замітити вікна та пофарбувати стіни.

Паркан звели, щоб захистити перехожих від будівельних матеріалів, які можуть впасти комусь на голову чи забруднити одяг.

Орендує будівлю Наталія Кравчук у підприємства «Рівне РЕГІОН-АГРО ПЛЮС», яке нібито є правонаступником «Рівнеагропроекту» - законного орендаря будівлі та земельних ділянок навколо. Однак ніхто з членів комісії про «Рівне РЕГІОН-АГРО ПЛЮС» ніколи не чув і в документах його ніде не має. Та головна проблема полягає в тому, що власники паркану орендували саму будівлю, однак про землю навколо неї забули, тому не мали права робити там огорожу, говорить голова комісії Святослав Стельмащук:

Ми зрозуміли, що зі слів Державної архітектурно-будівельної інспекції, є порушення, адже їх не допустили до будівлі. Жодних документів на земельну ділянку немає.

 

В нас є відповідь від головного управління Держгеокадастру в області, що жодних документів, які показують, яким чином став орендарем будівлі «Рівнеагроплюс» немає: ні договору оренди, який має бути в архіві, ні документації землеустрою.

Відтак голова комісії тепер має звернутися до Нацполіції Рівненщини, щоб там з’ясували, чому на земельну ділянку немає жодного документу. ДАБІ своєю чергою має провести перевірку дотримання архітектурно-будівельного контролю, на яку представник орендаря врешті решт погодилась.

А управління Держгеокадастру має зобов’язати нових орендарів засвідчити право на земельну ділянку. Зазначимо, що згідно зі стандартами, навколо ділянки має бути металева сітка та тканина для захисту перехожих, а не високий дерев’яний паркан.  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень