Власники «євроблях» опинилися в пастці. Mасово отримують штрафи на 170 тисяч (ФОТО)

Дорожній адвокат дає роз'яснення – чому

В очікуванні доступного розмитнення власники авто на єврономерах масово отримують штрафи по 170 тисяч грн. Про це пише Ліга з посиланням на Дорожній адвокат.

Що відбувається

Протести "євробляхарів" 2019 р.

Перевищення терміну тимчасового ввезення або транзиту авто на єврономерах більш ніж на 30 діб, а так само втрата цих автомобілів, передбачає штраф 170 тисяч грн або їх конфіскації (ч.6 ст.481 та ч.6 ст.470 Митного кодексу). Протоколи про порушення митних правил виписують митники, рішення приймають суди, повідомляє видання.

«Існує помилкова думка про наявність «Меморандуму», який нібито забороняє митникам штрафувати за перевищення строків тимчасового ввезення автомобілів, до прийняття закону про доступне розмитнення.


Однак, такого «Меморандуму» не існує, і ухвалення закону не актуальне.


Ще одна помилка — продовження термінів перебування в Україні на період карантину», — зазначає Дорожній адвокат.

Протести "євробляхарів" 2018 р.

За даними видання, першими отримують протоколи громадяни, які після пом'якшення карантину перетинають митний кордон України. Тим, хто кордон не перетинає, такі протоколи поки не виписують.

«Суди також стали на сторону держави. Масово застосовують штрафи по 170 тисяч грн або конфіскують такі автомобілі в дохід держави», — йдеться в публікації.
 

«Таким чином, власники євроблях сьогодні опинилися в пастці. Вони не можуть вивезти авто, оскільки його відразу конфіскують і вручають протокол з повідомленням про дату засідання. Навіть розмитнення автомобіля за діючими ставками не звільняє від штрафу у 170 тисяч грн».

Передісторія

"Євробляхарі" перекривають трасу Київ-Чоп біля м. Рівне (2018 р.)

В кінці 2019 року Верховна Рада прийняла в цілому проєкт змін до Митного кодексу, який відкладає до початку 2020 року штрафи до 170 тис. грн за нерозмитнені вчасно «євробляхи», а також транспорт з перевищенням терміну транзиту.

У квітні 2020 року в парламенті був зареєстрований законопроєкт №3389, що передбачає зниження акцизів на ввезення «євроблях», проте цей документ поки не розглянутий Радою.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень