Владу Рівного закликають врегулювати питання вигулу собак без намордників

Та коротких поводків

На сайті електронних петицій Рівненської міськради з’явилося звернення із закликом врегулювати у місті вигул домашніх тварин без намордників і коротких поводків поблизу шкіл, у парках та громадських місцях.

Автор петиції, рівнянин Олексій Коротчук, зазначає, що нині у Рівному, як і в інших населених пунктах України, не врегульовані правила вигулу домашніх тварин (а особливо собак бійцівських порід) у громадських місцях, поблизу шкіл, дитсадків та прибудинкових територій:

Власники вищезазаначених тварин повністю ігнорують правила безпеки на місцях (намордники, короткі поводки), де знаходяться діти, а іноді, навпаки, провокують своїх домашніх улуюбленців на агресію, що може призвести до тяжких травм або навіть летальних випадків.

Автор звернення акцентує увагу на тому, що у столиці, до прикладу, діє  розпорядження «Про врегулювання питань утримання та поводження з собаками і котами у м. Києві».

Чому у Рівному ми не можемо, адже це питання безпеки, життя, здоров’я громадян, малолітніх дітей. Чому це питання не турбує поки не станеться трегедія? , - йдеться у петиції.

Для того, аби міський голова розглянув звернення, необхідно, аби воно набрало 300 підписів. Віддати свій голос за цю петицію можна до 3 листопада на сайті електронних петицій.

До слова, відповідно до ст. 154 Кодексу України про адміністративні правопорушення:

вигулювання собак без повідків і намордників (окрім собак, у реєстраційних свідоцтвах на яких зроблено спецвідмітку) чи у невідведених для цього місцях тягне за собою попередження або накладення штрафу у розмірі від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17-51 грн) і попередження або накладення штрафу на посадових осіб — від трьох до п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (51-85 грн).

Нагадаємо, у Рівному у мікрорайоні Ювілейний створять перший майданчик для вигулу собак.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень