Владу Рівного підловили на брехні: «Правильні» перевізники отримали шалену компенсацію (ФОТО)

Про пасажирські перевезення

На фото - Олександр Третяк, Віктор Шакирзян, Руслан Гудима, Василь Сливка, Руслан Селецький

Говорять – одне, а роблять – інше. Так можна охарактеризувати процес реєстрації у Рівному «наближених» перевізників. Нагадаємо, з 1 вересня у місті почали курсувати за маршрутами №1 і №7 великогабаритні автобуси.

Спочатку влада повідомляла, що вони три місяці працюватимуть у тестовому режимі, аби дослідити рівень пасажиропотоку, і лише після його вивчення буде можливим укладання договорів з перевізником.

 

Є інформація, що один з них — наближена особа до міського голови Олександра Третяка.

Про це ми писали тут: 

Поки люди у м. Рівне годинами чекають маршрутки: «Колеса крутяться – гроші мутяться» (ФОТО)

Раніше через автобуси виник скандал. Бо перевізник подав розрахунки у 28 грн на одну поїздку за пасажира.
Раніше через автобуси виник скандал. Бо перевізник подав розрахунки у 28 грн на одну поїздку за пасажира.

Отож, квитків пасажирам не видавали і вже через місяць, 5 жовтня, з перевізниками ПП «Рівнетранс» та ФОП Віктором Базюком, ніби то за результатами конкурсу, підписали договори.

Ба більше, для них вже й передбачили компенсацію з міського бюджету за перевезення пільговиків.

 

Де брехня?

5 жовтня начальник міського управління транспорту і зв'язку Василь Сливка розповів, що ще не було рішення про компенсацію перевізникам за пільгові категорії. Він навіть не міг назвати орієнтовної суми, необхідної на компенсацію перевезень пільговиків. Пояснивши, що вона щомісяця може змінюватися і буде залежати від розрахунків у звітах перевізників. Тим паче, що три місяці автобуси мали їздити у тестовому режимі.

Проте вже 12 жовтня, не чекаючи завершення тестового режиму, відбулося підписання договорів з перевізниками про перевезення пасажирів.

 

Договір Департамент інфраструктури та благоустрою уклав з ПП «Рівнетранс» в особі директора Руслана Селецького та з перевізником ФОП Віктор Базюк.

 

А через 6 робочих днів, 20 жовтня, міськвиконком якось порахував кількість пільговиків, які перевозитимуть великогабаритні автобуси, і передбачив для перевізників компенсацію. 

Сума компенсації ніде не фігурувала, тож Радіо Трек звернувся з запитом до Департаменту інфраструктури та благоустрою.

Ми з'ясували, що за перевезення пільговиків перевізники отримають 2 млн грн. Це розмір компенсації за роботу до 31 грудня.

Там зауважили, що «кількість перевезених пільговиків визначатимуть на підставі звітів перевізників по обсягу платних пасажирів».

Проте квитків у нових автобусах не видають. Кондукторів у транспорті немає і квиток пасажир може отримати лише тоді, коли попросить його у водія.

 

Тому офіційно кількість реально перевезених пасажирів порахувати ніхто не зможе.  

Скрін з відповіді на запит

Так виглядає квиток у нових автобусах. Їх требі тільки ПРОСИТИ, інакше отримати неможливо

Зауважимо, що розмір компенсацій новим перевізникам не можна назвати маленьким.

ПП «Рівнетранс» та ФОП Віктор Базюк отримають по 1 млн грн. Тоді як то й же ж Василь Сливка 8 вересня повідомив Радіо Трек, що нещодавно найбільший розмір компенсацій з бюджету Рівнеради становив лише 90 тисяч гривень і це за 8 місяців перевезень, а не за менш як 3 місяці.

Адже договір з новими перевізниками підписали 20 жовтня і він чинний до 31 грудня.

Василь Сливка раніше повідомляв, що компенсацію за перевезення пасажирів Рівне платило лише шістьом приватним підприємцям. Це власники автобусів, які працюють на маршрутах № 37, 43 та 58.

- За 8 місяців 2022 року проведено компенсаційні виплати за пільговий проїзд окремих категорій громадян перевізникам, які виконали не менше 90% оборотних рейсів згідно з графіками руху:

 

ФОП Сичик Ю.В (автобусні маршрути № 43 – 1 авт. № 37 – 1 авт. № 58 – 1 авт.) – 92 272 грн.

 

ФОП Толочик М.І. (маршрут № 37 – 3 авт.) – 72 664 грн.

 

Фірма «Саланг» (маршрути № 37 – 1 авт., № 58 – 1 авт.) – 27 616 грн.

 

Приходько В.В. (маршрут № 58 – 2 авт.) – 34 904 грн.

 

ТзОВ «Вікторія – Транс С» (маршрути № 37 – 1 авт.) – 14 024 грн.

 

ФОП Горецька Т. Ф. (маршрути № 37 – 1 авт.) – 7 296 грн.

Скільки пасажирів можна перевезти за 2 млн грн?

За пільговиків перевізники великогабаритних автобусів ПП «Рівнетранс» та ФОП Віктор Базюк отримають 2 млн грн. За ці гроші можна перевезти понад 166 тисяч пасажирів, якби вони платили по 12 грн за поїздку. Тобто, за 72 дні (період, на який передбачена компенсація) 16 автобусів мають перевезти понад 166 тисяч пільговиків. Це понад 2300 пільговиків на день. 

Це лише приблизні підрахунки і порівняти їх з реальною кількістю пасажирів, які перевозять маршрути №1 і №7 ми не можемо, бо ці дані не оприлюднює ніхто — ні Рівнерада, ні управління транспорту і зв'язку, ні Департамент інфраструктури і благоустрою. 

Кількість пасажирів, яку перевозять нові автобуси за день чи за місяць — невідома. Радіо Трек звернеться з черговим запитом до влади міста, аби з'ясувати ці цифри і чому сума компенсації за пільговиків новим перевізникам становить по 1 млн грн на 72 дні. 

Нагадаємо, раніше ми писали, що попри зростання вартості квитка у Рівному кількість транспорту на маршрутах може зменшитися. 

У Рівному «вріжуть» кількість громадського транспорту: З 1 грудня запланована оптимізація.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень