У росії приховували майже 2 місяці: 25-річний чемпіон з танкового біатлону згорів в Україні (ФОТО)

Його рідні отримали невеликий чорний пакет

Російський чемпіон з танкового біатлону Бато Басанов загинув на війні в Україні. Титул росіянина не допомог йому вижити на полі бою на українській землі. Смерть свого військовослужбовця влада росії приховувала майже 2 місяці.

Про смерть чемпіона повідомив Telegram-канал «InformNapalm», а потім підтвердили й російські ЗМІ.

У пресі рф повідомили, що у 2021 році Басанов входив до складу екіпажу танка, який став чемпіоном країни з танкового біатлону. Бато став ще й чемпіоном світу-2021, стріляючи без промаху на швидкості 80 км/год.

Однак Бато прийшов стріляти з танка не у ту країну.

14 березня 2022 року 25-річний бурят згорів у власному танку після «палкого» вітання від українських військових на території Донецької області.

Про ліквідацію Бато Басанова росія повідомила лише на початку травня – майже через два місяці після його останнього виїзду. Ймовірно, інформацію приховували, щоб не деморалізувати інших танкістів.

Або обвуглені останки військового не відразу ідентифікували.

Рідні у Бурятії замість живого Басанова отримали чорний мішок та «орден за мужність» посмертно.

Росіянин мав шанс лишитися живим, адже після школи він вступив на Східний факультет Бурятського державного університету.

 

Проте у 2016 році він зробив фатальний вибір – підписав контракт в армії.

До слова, танковий біатлон – плід фантазії міністерства оборони рф, а чемпіонат світу проводиться тільки на полігоні «Алабіно» у Московській області в межах Міжнародних армійських ігор. Тому не дивно, що, починаючи з першого турніру 2013 року, чемпіоном ставала лише росія.

Джерело: Обозреватель

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

У Рівному знайшли посвідчення військового

На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

Більше оголошень