Якими були дитячі візочки у минулому столітті (ФОТО)

Найперший дитячий візочок був створений в 1733 році Вільямом Кентом, англійським ландшафтним архітектором. Він сконструював його на прохання Вільяма Кавендіша, третього Девонширського герцога, батька шістьох дітей. Власне, це був невеличкий дитячий візок, в який запрягали козу або поні.

 

Середні і нижчі класи не могли дозволити собі придбати таку дорогу іграшку, і протягом ще понад сто років дитячий візок залишався неймовірною дивиною.

 

По-справжньому мода на дитячі візки виникла в 1840 році з легкої руки королеви Вікторії, матері дев'ятьох дітей, яка побажала особисто прогулюватися зі своїми дітьми по королівському парку. 

Слідом за королівською родиною дитячими візками стали обзаводитися заможні люди, спочатку в Англії, а потім і по всьому світу.

Дитячий візочок 1930-х років

Дитячий візочок 1950-х років

Промислове виробництво дитячих візочків в СРСР розпочалося в 1949 році, зразком став візочок із Німеччини.

Дитячий візочок 1959 рік

Дитячий візочок 1970-х років

Асортимент дитячих візочків в СРСР розширився у 70-х роках

До середини 1970-х років візки перестали бути рідкістю і стали доступні кожній родині.

В 70-ті роки можна було придбати візок радянського виробництва та імпортного - ГДР. 

Щоб дістати модний візок «Мальвіна» в 90-х роках потрібно було докласти зусиль. Особливо цінувалося у цій колясці горизонтальне положення для сну в поєднанні із захисним капюшоном і компактним складанням. На неї спокійно можна було посадити двох малюків. Ще одного «пасажира» можна було посадити «верхи» на козирок.

За матеріалами Інтернет-видань

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Теги: візок
Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень