Військові ліцеїсти Рівненщини декламували вірші Кобзаря

Сьогодні, 9 березня, в Острозькому обласному ліцеї-інтернаті з посиленою військово-фізичною підготовкою за участю 130 хлопчаків першого та другого курсів розпочато тиждень української мови

Захід розпочався з вшанування творчості Тараса Григоровича Шевченка.

Військові ліцеїсти беруть участь в літературній грі «Найкращий знавець творчості Тараса Шевченка», віртуальній екскурсії «Волинськими стежками Кобзаря», виховних годинах «Шлях Кобзаря – це шлях народу», «Кобзар у нашій оселі».
В рамках тижня української мови також тут відбудеться лінгвістичний клуб веселих та кмітливих, мовний марафон «Хто кращий?», інформаційно-просвітницька акція «Розмовляймо українською правильно», лінгвістична гра «Мова – наш всенародний скарб».


За словами заступника Острозького обласного ліцею-інтернату з виховної роботи Тетяни Матласевич, символічно, що ці заняття розпочато саме в 203 річницю Дня народження великого кобзаря, адже його літературний внесок у спадщину українського народу є просто неоціненним.

Подібні заходи щодо вивчення рідної мови та її особливостей з військовими ліцеїстами проводяться традиційно два рази на рік. Разом з сьогоднішнім, справжнім святом для наших вихованців є День української писемності та мови, який святкується щороку 9 листопада.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України в Рівненській області, підполковник Віктор Шубец.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень