Війна з коронавірусом: що робитимуть із хворими пасажирами на Рівненському залізничному вокзалі

Якщо стан пасажира потяга виявиться підозрілим

Першою лінією оборони у боротьбі з поширенням коронавірусу у Рівному буде тут. Це медпункт та ізолятор на залізничному вокзалі Рівного.

Цього тижня Мінінфраструктури наказало облаштувати такі ізолятори на залізничних вокзалах у Рівному та ще чотирьох містах - Запоріжжі-1, Тернополі, Фастові та Білій Церкві у рамках боротьби з поширенням коронавірусу.

В ізоляторах людей з підозрою на коронавірус триматимуть до приїзду швидкої. На Рівненському залізничному вокзалі він розташований у медпункті, що у залі очікування.

Там нас зустрічає Лілія Романюк. Її посада – черговий фельдшер. Вона проводить нашого кореспондента до медпункту.

Тут лежать матеріали, необхідні для роботи з потенційною загрозою. В шафі захисні костюми, рукавички, маски та захисні окуляри. Все стерильне.

Поруч на столі лежать інструкції, згідно з якими й працюватиме фельдшер, коли переводитиме пасажира потяга до ізолятора.  

Пані Лілія показує нам свою медичну амуніцію. Сміється, коли ми її фотографуємо. Каже, що не підготувалася до фотосесії. Ми запевняємо, що вона чудово виглядає, а постановка нам ні до чого.

Двері в ізолятор розташовані поруч з медпунктом.  Чергова фельдшерка проводить нас в маленьку кімнатку з ліжком та вмивальником.

Тут, каже пані Лілія, можуть розташувати одразу двох хворих. Місце призначене для очікування на швидку та надання першої медичної допомоги.

 

Тож у разі більшої кількости хворих, штовханини бути не повинно. Людині, яка має підозру на коронавірус, одягатимуть на обличчя маску, заводитимуть та виводитимуть в ізолятор через окремий вхід, аби уникнути спілкування з пасажирами.

Запитуємо, чи боїться черговий фельдшер коронавірусу:

Ні, а чого боятися. Засоби захисту – все є. Ми ж медики.

Запитуємо, коли доводиться госпіталізовувати людей. Лілія Романюк розповідає:

Гіпертонія, зубний біль, алкогольне сп’яніння, без цього ніяк. Буває настільки сильне, що аж до коми, не реагує ні на жодні нашатирі, дії. Бувають в залі очікування, на території, на пероні, поза межами вокзалу.

 

Виходимо у цей скверик, на зупинки виходимо, аж до автоуправління буває, що виходимо [до управління транспорту та зв’язку, що поруч із центральним ринком], поки швидка приїде – ми тут.

Додамо, що вже у понеділок на залізничному вокзалі персонал відпрацьовуватиме змодельовану ситуацію з ізолюванням підозрілого пацієнта.

Нині в Україні офіційно коронавірусу ще не зафіксували. Двох українців, які приїхали з Італії, госпіталізували з підозрою, однак вона не підтвердилася.

Наші новини у Тelegram. Номер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень