Виїзд військовозобов'язаних чоловіків з України: президент дав відповідь на петицію

І дав вказівки уряду

Захист суверенітету країни – обов’язок громадян. А права й свободи громадян в умовах воєнного стану обмежуються. Президент України Володимир Зеленський офіційно відповів на петицію, що набрала достатню кількість для її розгляду кількість голосів.

Як президент України – гарант державного суверенітету, територіальної цілісності України, додержання Конституції України, прав і свобод людини та громадянина…  зазначаю, що відповідно до статті 17 Конституції України захист суверенітету і територіальної цілісності держави є справою всього Українського народу.

 

За статтею 65 Основного закону України захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України є обов'язком громадян України, - відповів Володимир Зеленський. 

Зеленський нагадав, що в умовах воєнного стану - право громадян вільно залишати територію України обмежується. Воєнний стан було ведемо 24 лютого 2022 року. Правила перетину держкордону України встановлюються Кабміном, зокрема й на період дії воєнного стану.

Щодо порушеного у петиції питання про запровадження пріоритету призову під час мобілізації добровольців Зеленський зазначив, що організаційне керівництво мобілізацією в Україні відповідно до закону здійснює уряд. 

Президент повідомив, що звернувся до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля з проханням комплексно опрацювати порушені в електронній петиції пропозиції.

Джерело: Українська правда

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень