Під вітряні електростанції на Рівненщині виділили землю полякам

Вони самі підібрали підходяще для них місце

Польське місто Волув є побратимом рівненського міста Вараш. І, як розповів заступник міського голови Дубна Руслан Мосійчук, підприємці з Волува спочатку планували встановити вітрогенератори у Вараші. Але вирішили, що тут для цього непідходящі природні умови. Тож від цієї ідеї відмовилися.

Однак, проїжджаючи Рівненщиною, звернули увагу на місто Дубно, де місцевість більш горбиста, ніж у Вараші. Тож захотіли встановити вітряні електростанції тут. Звернулися за цим до влади Дубна.

На останній сесії міськради Дубна полякам вирішили надати під вітрогенератори в оренду на 25 років землю.

Детальніше розповідає заступник міського голови Дубна Руслан Мосійчук:

Їм виділили вісім ділянок. Це має бути вісім вітряків. На Шибиній горі: як у місто в’їжджати - найвища точка. Там є достатньо місця і вони будуть там їх встановлювати.  Місто буде мати тільки користь з оренди землі: з 1 гектара 40 тисяч гривень на рік. Тобто місто буде мати вигоду з цього і це ж так само енергобезпека країни і, зокрема, і міста.

За словами Руслана Мосійчука, електроенергію від вітрогенераторів поляки здаватимуть у загальну мережу по так званому зеленому тарифу.

Нині підприємці займаються виготовленням документів на землю. Коли їх виготовлять, зможуть встановити вітрогенератори. До речі, це будуть перші такі електростанції в області. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень