Втомлені та виснажені: наші діти в Німеччині страждають – через вчителів з України?

Про це розповіла екс-радниця Міністра освіти Коберник

В сім’ях українців, які виїхали за кордон, подекуди складається патова ситуація, на яку вже почали звертати увагу вчителі Німеччини.

Діти, які пішли там до німецьких шкіл, продовжують одночасно навчатися й в українських школах. І хоча  йдеться про онлайн, але «українські» домашні завдання такі об'ємні, що німецькі вчителі просто в щоці й називають їх «неймовірними».

Про це розповідає колишня радниця міністра освіти України Іванна Коберник. Подаємо далі текст з її допису без змін:

Іванна Коберник -- ліворуч

В мене є ідея яскравого початку для цього посту, але образиться багато людей. Тому я просто розповім, в чому справа без яскравого висновку.

До моєї подруги, яка давно живе в Німеччині, її двоє дітей закінчили німецьку школу і яка не один рік була членом шкільної ради, прийшли розгублені німецькі вчителі. Вони просять поради.

В них немає сил дивитися на виснажених і стомлених українських дітей, які повний день вчаться в німецькій школі, а по обіді - повноцінно вчаться онлайн в українській школі. Ці діти не виконують мізерних німецьких домашніх завдань, пояснюючи, що були важливі дедлайни в українській школі.

Останньою краплею став 13-річний український хлопчик, який попросив допомоги з виконанням завдання - З МУЗИКИ! З музики, Карл, контрольна робота. Жодні пояснення, що це неймовірне перевантаження дітям не несе жодної користі на батьків дітей не діють.

- Вчителька сказала, що якщо відмовитесь від української школи онлайн, то після повернення в Україну дітей не приймуть назад.

Чи є поради, як порятувати українських дітей?

Ну і на здачу, що напевне менш важливо, імідж української освіти, якій все одно на стан дітей...

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень