Вісім активістів на місце: хто хоче призначати керівників медзакладів Рівненщини (СПИСОК)

Створюють спеціальну постійно діючу комісію

24 громадські організації хочуть брати участь у відборі керівників медзакладів Рівненщини. Таку комісію в області мають створити згідно з постановою Кабміну. Всього в комісії буде 9 осіб. Троє з них мають бути представниками громадських організацій. На відбір своїх кандидатів подали 24 організації. На сайті обласної ради вже виклали список претендентів, яких розглянуть на сесії обласної ради.

У деяких із заяв є коротка аргументація, чому кандидат має стати членом конкурсної комісії:

Громадські організації «Антикорупційний моніторинг» і «Спілка ветеранів АТО Рівненщини» обрали своїм кандидатом Юрія Поліщука.

АКМ пише, що їхній кандидат маж тривалий досвід роботи в медичній галузі, проводить громадську та волонтерську діяльність, є членом громадської ради при Міністерстві охорони здоров’я. Сама ж громадська організація вбереже конкурсну комісію від корупції.

Юрій Поліщук накладує пов'язку керівнику ГО "Антикорупційний моніторинг" Юрію Дюгу

Ветеранська спілка учасників АТО Рівненщини своєю чергою вважає, що в умовах війни з Російською Федерацією важливо надавати медичну та психологічну допомогу учасникам антитерористичної операції, тож участь організації у відборі керівників медзакладів важлива.

ГО «Сприяння розвитку охорони здоров’я» висунули на відбір Ольгу Романчук, яка має досвід роботи в системі охорони здоров’я та діяльності медзакладів.

ГО «Сотня Майдан» делегує представника організації Галину Лисак,

адже жінка має значний досвід громадської роботи у сфері медицини, постійно відстоює інтереси інвалідів в міських та обласних комісіях, допомагає отримати мешканцям Рівненщини кваліфікаційну та безоплатну допомогу в мед закладах, зробила значний внесок щодо підтримки та лікування онкохворих.

Фото "Рівне Вечірнє"

Рівненський обласний благодійний фонд «Наше майбутнє» просить включити до складу комісії Людмилу Рибчук, яка захищатиме інтереси  громадян у сфері охорони здоров’я при конкурсному відборі керівників медзакладів Рівненщини.

Найбільша пацієнтська організанізація області «Мережа 100 відсотків життя Рівне» делегує свого керівника Юрія Лазаревича.

Рівненська обласна організація Профспілки працівників охорони здоров’я України делегує Сергія Боровця.

Від ГО «Асоціація анестезіологів Рівненської області» в комісію може потрапити Анатолій Кучер, який завідує відділенням анестезіології та інтенсивної терапії Березнівської ЦРЛ.

В заяві пояснюється, що анестезіологія та реаніматологія є не лише першою в питанні боротьби за людське життя, а часто стоїть на захисті прав свого пацієнта. Стосується усіх медичних спеціальностей.

ГО «Громадянський поступ» Олег Раджабов – учасник АТО, у ГО є заступником голови. Його сфера відповідальності економічно-правовий напрямок. У заяві йдеться:

Під його керівництвом «Громадянським поступом» та Громадською радою при РОДА провели низку заходів щодо виявлення корупції щодо видобутку бурштину в Північних районах області. Крім того, моніторив, виявляв і пропонував заходи голові РОДА щодо викорінення корупційних ризиків в медзакладах.

Асоціація ортопедів-травматологів Рівненської області просить в облради включити в комісію лікаря ортопед-травматолога вищої кваліфікаційної категорії у Рівненській обласній лікарні Віктора Касянчука.

Благодійний фонд «Скарбниця надії» - допоміг коштами значній кількості важкохворих дітей і дорослих, захищає інтереси невиліковно хворих дітей, сприяє покращенню обласних дитячої і клінічної лікарень, проводить активну пропаганду донорства крові. Їхній кандидат – це їхній представник в області Мар’яна Рева.

Відома у Рівному та області активістка та правозахисниця Ліана Диновська представлятиме в комісії Міжнародний комітет сприяння боротьби з корупцією та тіньовою економікою.

Ліана Диновська праворуч, ліворуч - її донька

«Рівненська обласна асоціація сестер медичних» діє з 2007-го року та, йдеться в заяві,

є найчисельнішою ГО медичного спрямування. (7,5 тис. членів).

Делагатом обрали Людмилу Романішину-Лановську.

Скріншот з сюжету "Сфера ТВ"

Рівненський журналіст і громадський діяч Дмитро Леонтіюк представлятиме ГО «Наша мета», яка займається антикорупційною діяльністю. Про свого кандидата ГО розповідає наступним чином:

Леонтіюк Д. О. здійснює активну громадську та волонтерську діяльність, має великий досвід роботи на телебаченні, де був координатором у створенні програм по розкриттю корупційних схем.

«Рівненська міська українська народна самооборона» висуває кандидатом у члени комісії Олесю Міклуху.

«Правий Сектор – Рівне» вважає, що треба делегувати й власного представника. Обрали Давида Ніколаєва. Ось що сказав відомий рівненський активіст під час комісії облради про свою кандидатуру:

Я до того ніколи в медицині не спілкувався. У 2014 році охороняли один госпіталь і я побачив, що це зсередини. Ми зараз співпрацюємо з фондом Маккейна, і я хотів би зробити осередок цього фонду на Рівненщині. Хотілось би, аби гроші звідти давали людям, які цього потребують – військовим і знедоленим.

«Правий Сектор – Захід» відправив боротися за місце у комісії начальника рівненського міськрайонного управління ДСНС Віктора Бабака.

Під час обговорення у кулуарах організації його запропонував попередній наш кандидат Давид Ніколаєв.

Рівненський благодійний фонд запобігання вроджених вад розвитку дітей «Лелека». Запропонували в кандидати свого голову Ігоря Шумлянського.

Ми зрозуміли, що фонд називається саме «Лелека» завдяки Гуглу, адже медики вирішили надіслати заяву облраді в письмовому вигляді. Варіантів у наших журналістів було немало:

«Аніко (не реклама)», «Ліжко», «Лежко» і т.д.

Що ж до кандидатури Ігоря Шумлянського, то:

Завідувач кафедри медичної діагностики і терапії Львівського медичного університету (філія в м. Рівному) (від 2007). Автор близько 200 наукових досліджень та навчально-методичних праць. У 2011-му перестав очолювати діагностичний центр у Рівному.

Всеукраїнське об’єднання правників «Маємо Право», яке веде антикорупційну діяльність висуває Діану Гордійчук.

Правознавець Валентин Дупак представлятиме в комісії «Громадський рух «Свідоме Рівне»» - голова правління цієї ГО депутат Рівнеради Святослав Євтушенко.

Ось таке фото профілю у Валентина Дупака в ФБ

ГО «Європейський молодіжний центр» (президент організації Святослав Євтушенко) представлятиме в конкурсі на місце в комісії Ігор Трошин.

Євгеній Іванішішин делегується від об’єднання з поетичною назвою

Громадська організація

Всеукраїнська люстрація

Підписав заяву про делегування голова ГО «Свободівець», нардеп від Рівненщини Олег Осуховський.

Асоціація хірургів Рівненщини просить включити в комісію Ігоря Дундюка, заступника головлікаря Рівненської ЦМЛ.

У заяві знову почерк медиків – написане ім’я кандидата:

Всеукраїнська асоціація кришталевих людей делегує свого регіонального представника Каріну Прокопюк.

Просять включити її кандидатуру в комісію, адже організація веде просвітницьку, інформаційно-консультативну, освітню діяльність для людей з рідкісними, вродженими захворюваннями. Крім того, ГО бореться за соціальні гарантії та правовий захист таких українців.

Закриває список кандидатів голова Рівненського громадського формування з охорони громадського порядку «Спецпідрозділ Барс» Любов Українчук.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень