Використовують стан шоку: наших біженців заманюють у фейкові українські школи

Як не потрапити на гачок?

Фото ілюстративне

Перший заступник міністра освіти і науки України Андрій Вітренко розповів про такі випадки. За його словами, ворог активно використовує необізнаність українців, а також їхній стан шоку та стресу.


Заступник міністра розповів: українські біженці намагаються влаштувати своїх дітей у місцеві школи за кордоном і часто потрапляють у пастку. Адже цю ситуацію активно використовують росіяни.

Вони організовують фейкові «українські школи». У цих навчальних закладах викладають за російськими програмами та за підручниками, виданими у Росії.

За словами Вітренка, фахівці МОН спілкуються з представниками української діаспори та українцями за кордоном і розповідають їм про цю небезпеку. Також інформують міністрів освіти й науки у країнах-партнерах про такі випадки.

Ми не можемо «фізично» вплинути на діяльність таких шкіл, адже вони працюють не в межах українського законодавства. Але роз'яснювальна, профілактична робота і донесення інформації до відповідних країн та європейських партнерів – ми це робимо постійно,– уточнив заступник очільника МОН.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень