Вихід ЗСУ з Авдіївки: Стало відомо, як це вплине на ситуацію на фронті

Що про це думають військові експерти

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Після чотирьох місяців запеклих російських штурмів ЗСУ вийшли Авдіївки на Донеччині. Рішення про це сьогодні ухвалив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський для збереження життів військових.

Командувач на цьому напрямку Олександр Тарнавський розповів:

У ситуації, коли ворог наступає по трупах своїх же солдатів із перевагою снарядів десять до одного, під постійними бомбардуваннями — це єдине правильне рішення. Оточення не допущено, особовий склад виведено, наші воїни зайняли оборону на визначених рубежах.

Військовий експерт Олександр Мусієнко поділився, що Авдіївка мала і політичне, і військове значення обох сторін, для росії – це перш за все саме політичне значення.

Для них це черговий населений пункт, який вони можуть назвати «великою перемогою», особливо незадовго до виборів в росії. Путін зможе говорити про те, що вони «звільняють Донбас», «захищають від обстрілів Донецьк». Пропагандистський ефект значний, – каже Олександр Мусієнко.

Він додав, що з Авдіївки росіяни можуть просуватися далі, наприклад, на Покровськ, але поки їм потрібно буде взяти паузу для відновлення сил та ресурсів після колосальних втрат.  

Військовий експерт Олексій Гетьман вважає, що Авдіївка була вигідною для українських військ в тактичному сенсі:

Можна було артилерійським вогнем тримати під контролем місто Донецьк. Ми його не обстрілювали, але росіяни знали, що ми можемо це зробити. Тому росіяни не будували там складів чи військових хабів.

За словами експерта, після виходу українських сил з Авдіївки, суттєвих змін на фронті очікувати не варто.

Це буде наша тактична невдача, але, якщо проаналізувати весь східний фронт, то суттєвих змін не відбудеться. Швидше за все росіяни зупиняться, бо Авдіївка – це панівна висота, а далі – йдуть низини і наступні пагорби, де можна тримати оборону, за 15-20 кілометрів на захід від Авдіївки. Швидше за все, українські основні сили відійдуть туди, а ось ця ділянка між Авдіївкою та наступними пагорбами, буде знаходитись під контролем українських військ, щоб контролювати дії росіян.

Джерело: РБК-Україна

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень