Відзавтра за домашнє насильство можна буде потрапити до в’язниці (ВІДЕО)

Кримінальний кодекс вирішили розширити

Відповідно до Закону України, який набирає чинності 11 січня, Кримінальний кодекс доповнюється трьома новими статтями.

Як наголосив начальник ГУНП у Рівненській області Валерій Самчук, коли внесені зміни почнуть застосовувати на практиці, може виникнути чимало проблемних моментів.

Для мінімізації різних суперечностей в області проводитимуть спеціальні наради за участі правоохоронців, працівників прокуратури та суду.

Нині на обліках у Нацполіції Рівненщини перебуває 3 309 осіб, які вчиняють домашнє насильство. Серед них - понад 3 тисячі чоловіків, а також 300 жінок та восьмеро неповнолітніх.

 

Так, кримінальну відповідальність нестимуть особи, які вчинили домашнє насильство, за ознаками злочинів, передбачених ст. 126 «Домашнє насильство» та ст. 390 «Невиконання обмежувальних заходів, обмежувальних приписів або не проходження програм для кривдників».

До слова, за минулий рік у поліції зареєстрували 4 108 заяв, повідомлень про вчинені правопорушення та інші події, що пов'язані з домашнім насильством.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень