Відрізані від цивілізації, а тепер ще й без хліба. На Сарненських хуторах закривають єдиний магазин

І причина не тільки у тому, що возити хліб сюди – дорого

ФОТО Голос України. Ірина та Тетяна підказують дорогу

Журналісти газети Голос України побували у віддалених населених пунктах Рівненщини, які не можна знайти на google картах. Принаймні дороги до таких хуторів – немає.

Йдеться про хутори Сарненського району поблизу села Ремчиць: Ліпники, Попара, Грабина, Озірці, Язвини, Невеселів. Частина з них приєднана до села, а у деяких лишилися тільки зруйновані хати.

Знайти дорогу до хуторів самостійно неможливо, на картах її немає. Тільки якщо місцеві жителі підкажуть, куди звертати. А людей тут небагато, тримають своє господарство. Електромережа є далеко не скрізь, тож власне за межами Ремчиць цивілізація й закінчується.

ФОТО Голос України. Зруйновані часом хати за селом Ремчиці

Мешканці цих хуторів їздять за продуктами у Невеселів. Тут є з десяток господарств й магазин. Проте власниця торгової точки, Галина Гуранець зазначає, що змушена його закрити:

— Хлібозавод три тижні тому повідомив, що не  возитиме нам хліб. Бо це невигідно. Економлять на бензині. А якщо в магазині немає хліба, то що ж то за магазин? Але це навіть півбіди.

 

Я в Сарни можу й сама з’їздити, купити оптом й привезти продукти. Проблема в цих касових апаратах. Самі ж бачите, що в мене тут тільки продуктові товари, один совок і два відра на продаж.

 

А мені зробили другу групу, тобто, що це магазин продовольчих і, смішно навіть сказати, господарчих товарів. Відтак збільшилася сума податків.

 

З нового року в місяць змушена буду платити 1500 гривень і встановити тут касовий апарат. Ну скажіть, навіщо в магазині на хуторі, де п’ять хат, касовий апарат?

Пані Галина, власниця єдиного магазину. ФОТО Голос України

За її словами настільки важко людям жилося хіба у 90-ті. А порівнювати їй є з чим, адже торгівлею займається вже понад 20 років.

— Ніколи навіть і подумати не могла б, що колись люди почнуть так погано жити. Ось ці хутори — Попара, Ліпники, там зараз уже ж ніхто не живе й не буде. Всі люди поїхали звідти.

 

А незабаром у Невеселові буде те ж саме. Ті, хто зараз мешкає, то залишаться, а без хоч елементарної комунікації у вигляді магазину, нових жителів тут не буде.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень