Відразу дві церкви збудують на Рівненщині – УПЦ (МП) та ПЦУ (ФОТО)

У різних районах області незабаром з'явиться ще два храми

Ліворуч - місце, де скоро збудуть храм УПЦ (МП), праворуч - храм ПЦУ
Ліворуч - місце, де скоро збудуть храм УПЦ (МП), праворуч - храм ПЦУ

Ще у вівторок, 10 серпня, з благословіння митрополита Рівненського і Острозького Варфоломія в селі Повча Дубенського району освятили земельну ділянку, на якій планують звести новий храм Української Православної Церкви Московського Патріархату.

Чин освячення очолив протоієрей Анатолій Богданов – один з ініціаторів будівництва, повідомляє «РІВНЕ. Голос Церкви».

Віряни розповіли, що будівля, в якій вони молилися останнім часом, знаходиться в аварійному стані. Крім того, колишня голова сільради забрала документи на церковний будинок, тож громада УПЦ не може підтвердити своє право власності на приміщення, в якому молиться.

– Люди зібрали чималу суму грошей і вирішили будуватися, – розповів о. Анатолій. – Стояло питання тільки про земельну ділянку. Однак знайшлася добра людина, Микола Морозюк, він і пожертвував свою землю.

Вже наступного тижня у Повчі планують проводити земельні роботи і заливати фундамент.

Тим часом будувати нову церкву взялися і в селі Малинськ, що на Березнівщині. Однак у цьому випадку – релігійна громада Православної церкви України, повідомляє «РІВНЕ. Голос Церкви».

Закладку капсули під будівництво нової церкви ПЦУ здійснив архієпископ Іларіон (Процик).

Відомо, що збудують храм у центрі села, неподалік від клубу, земельну ділянку під забудову общині ПЦУ надали  безоплатно. Новозбудований храм назвуть на честь пророка Іллі.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень