Відпустка у зручний час – фантастика! Українці здивовані штрафами за прогули у європейських школах

Спланувати поїздку поза канікулами неможливо через суворе покарання, що б’є по кишені

Українські школярі-біженці, які через війну опинилися у Німеччині та Франції, не тільки зобов’язані відвідувати місцеві школи - вони та їхні батьки мають дотримуватися усіх правил, які чинні у країні.

Також батьки українських дітей мають знати, що у цих країнах за прогул школи діють суворі штрафи. Наприклад, тут не вийде зекономити на вартості відпочинкового туру, спланувавши його у позаканікулярний час, коли вартість перельотів та й сам відпочинок суттєво дешевші.

У Франції – штрафи до 30 тисяч євро

У Франції діти віком від 3 до 16 років зобов'язані відвідувати школу. Аби учень пропустив навчання, він та його батьки мають отримати відповідний дозвіл. Його можуть видати й на поїздку не у час канікул.

Але, якщо батьки не можуть пояснити відсутність дитини на уроках або скажуть неправду, можуть отримати штраф у розмірі 135 євро. Якщо пропуски загрожують нормальному навчанню дитини, батьків навіть можуть ув'язнити на два роки або виписати штраф у розмірі до 30 тисяч євро.

Однак на практиці так буває рідко, адже «посередником» у такій ситуації є суд.

У Німеччині батьків перевіряють в аеропортах

У Німеччині діти віком 6-16 років також зобов'язані навчатися у школах. Якщо батьки забирають дитину без згоди директора школи, можуть отримати штраф. У разі повторних порушень їх можуть притягнути до суворої відповідальності.

Штрафи залежать від федеральної землі. Варіюються від 35 євро на день у Бремені до можливих 2500 євро у Берліні.

Що цікаво: німецька поліція активно перевіряє аеропорти на наявність сімей, які беруть участь у несанкціонованих шкільних канікулах. Також перевіряють узгодженість такого прогулу учня зі школою.

Батьки можуть письмово відпрошувати дитину зі школи для поїздок. Рішення про те, чи відпускати школяра, ухвалює директор навчального закладу.

Джерело: Освіта24

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень