Відпустка 2022: куди поїхати, щоб не зустріти «руссо турісто»

Радять обирати «нерозкручені» місця, де відпочивають місцеві та європейці

Фото ілюстративне, з мережі
Фото ілюстративне, з мережі

Не всім цього літа вдається вирватись за кордон у відпустку, але найпопулярніший запит до туристиного агента - відпочинок без росіян.

Фахівчиня з підбору турів і співвласниця турагентства Марина Казакова каже, що вони скрізь.

Навіть попри санкції, московити їдуть в закриті для авіасполучення країни на автобусах або потрапляють туди з паспортам інших держав.

Руссо турісто «люблять all inclusive»

Якщо враховувати деякі моменти, шанс зустріти туристів з цієї країни можна звести до мінімуму.

Вони переважно обирають all inclusive (all) або ultra all inclusive (ual) та першу лінію біля моря. А ось на маловідомому курорті у будь-якій країні росіян буде мінімум, розповідає експертка.

- Росіяни по своїй натурі люблять все розкручене типу курортів Анталія, Мармарис, Аланья. Те, що постійно у всіх на слуху: Ніцца, Канни у Франції, Салоу в Іспанії. На будь-яких широко відомих і розкручених курортах 100% будуть росіяни. Тому я рекомендую вибирати для себе якісь нові міста, села, і їх бронювати. Грубо кажучи, вибирати ті локації, про які ви могли і ніколи не чути. Як правило, там якраз відпочивають місцеві, — зазначає фахівець з туризму.

Наприклад, у Франції розташований Куршевель, один з найпрестижніших у світі гірськолижних курортів у французьких Альпах, в центрі Тарантезької долини.

- Вважається, що там повинен побувати кожен поважаючий себе росіянин. Однак порівняно недалеко від Куршевеля є селище Шамоні, де не буде росіян, зате будуть французи та британці, — звертає вона увагу.

Точно та ж схема працює для всіх курортів: бажано їздити туди, де відпочивають місцеві.

- У такі країни як Франція, Німеччина та інші країни ЄС росіянам потрібно отримати шенген-візу. Цей процес досить непростий, що вимагає часу, потрібно показувати багато документів. Та й зараз їм не так легко видають візи, як раніше. Їм складно отримати візу до Франції, Італії, Іспанії, — додає співрозмовниця.

Відповідно, є ймовірність, що росіян там буде менше. Вони швидше поїдуть до Болгарії зі спрощеним режимом, в Чорногорію або в Туреччину, куди вони можуть літати абсолютно без віз

Як не зустріти росіян у Туреччині

У Туреччині є регіони, куди росіяни масово не їздять. Це Сіде або регіон Бодрума, пояснює Марина Казакова. За її словами, тут важливо бронювати готелі не на першій лінії моря, а подалі. Наприклад, місцеві турки відпочивають в регіоні Бодрума. Там ви зустрінете мало росіян.

Ми писали про турецькі готелі, куди принципово не селять росіян:

Туреччина: здорожчала, зате можна доплатити за «no russo tourists»

Де ще хороші шанси відпочити без кацапні:

  • Албанія;
  • Хорватія;
  • Португалія.

Джерело: РБК-Україна

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень