На РАЕС поставлено контейнер для транспортування відпрацьованого ядерного палива (ФОТО)

Обладнання уже привезли у Вараш

Рівненська АЕС отримала великовагове обладнання для відпрацьованого ядерного палива. Така поставка відбулася в рамках впровадження модифікованої технології поводження з відпрацьованим ядерним паливом за технологією компанії «Holtec International» (США).

«Енергоатом» та Holtec International уклали угоду про будівництво в Україні Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива. Програма співпраці передбачає, що  Holtec буде поставляти спеціальне обладнання для сухого зберігання відпрацьованого палива і його транспортування, а ще надаватиме Україні відповідні технології, які будуть застосовані, як на проммайданчиках енергоблоків АЕС.

Щоб прийняти таке обладнання, підготовчі роботи на РАЕС почали ще в липні цього року.

А вже днями на Рівненську АЕС з морського порту Чорноморськ спеціальним автотрейлером доставили перевантажувальний багатоцільовий контейнер HI-TRAC, герметичний корпус якого забезпечує надійну ізоляцію та ідеальні умови зберігання відпрацьованого палива.

У турбінному відділенні енергоблоку №4 вантаж було перевантажено на залізничну платформу та проведено вхідний контроль обладнання. Наразі контейнер готовий для перевезення до транспортного коридору реакторного відділення енергоблоків №№1, 2, де у подальшому буде проведено випробування цього обладнання.

У грудні на РАЕС прибуде ще один транспортний контейнер HI–STAR, призначений для радіаційного захисту і захисту контейнера від зовнішніх впливів під час зберігання та транспортування палива.

У такому і подібному контейнерах в подальшому відпрацьоване ядерне пальне будуть перевозити до централізованого сховища.

За матеріалами РАЕС

Наші новини у Тelegram. Номер у Viber063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень