«Відпочивають з алкоголем», - українка розповіла про відмінності у дозвіллі співвітчизників та німців

А також про суперечки з сусідами-німцями

Фото ілюстративне

Німеччина продовжує надавати захист усім охочим біженцям з України. Багатьох приваблює всебічна соціальна допомога, включаючи виплати та оплату житла, але нерідко доводиться стикатися і з проблемами, - розповідає РБК, посилаючись на досвід біженки Галини Михайлович, яка до війни працювала у Києві медсестрою.

Відмінності між українцями та німцями

Українку здивували відмінності між українками та німцями у культурі проведення часу. За її спостереженнями, в Україні багато людей відпочивають із алкоголем: влітку на природі, на концертах.

В Німеччині тільки й бачиш групи з велосипедистів, частіше літніх людей та підлітків. Якщо на природі, то всі культурно сидять, без гучної музики. На концертах, які проводить місто, теж багато літніх людей, які підспівують і танцюють. Якщо є алкоголь, то його не багато і все культурно, – наголосила Галина.

У місті Ліпштадт, де нині мешкає українка, є власний театр. Там постійно відбуваються якісь заходи.

Навіть випускають для цього спеціальні каталоги на рік з подіями. Можна знайти й ті, що з вільним входом.

Торік до українського Дня незалежності німці влаштували невелику подію, де виступав мер. Тоді я пішла до церкви, на честь нас там провели службу. З українців була лише я. Всі інші – німці. Все було забито людьми і всі молилися за нас. Хоча зазвичай церкви стоять майже порожні і там буває пара людей, – розповіла жінка про підтримку німецького суспільства.

Проблеми з житлом та сусідами

Тим українцям, котрі лише збираються їхати до Німеччини отримувати тимчасовий захист, Галина Михайлович радить заздалегідь шукати житло.

Зараз напружено з цим. Не всі землі приймають, вже повно людей і привілеїв поменшало. Я їхала до Німеччини вже до знайомих. Ті, хто зараз шукають житло, їм треба постаратися, – попереджає українка.

Та розповідає, що у деяких біженців були суперечки із сусідами: комусь наші галасували, не там ставили свої велосипеди, комусь їжа неприємно пахла.

Також у когось було так, що довго не могли допроситися ремонту вай-фаю. Комусь ставили завищену плату за оренду. Якщо йшли на підробіток, то Джобцентр знімав гроші з допомоги та ще вираховував за оплачені раніше меблі. Комусь урізали виплати, коли приїжджали родичі жити в одній квартирі і теж ставали на облік у Джобцентр, – перераховує вимушена біженка.

Крім того, її здивувало, що в Німеччині багато будинків для людей похилого віку з різним рівнем.

Є такі, де все в одній будівлі, а є як цілі окремі райони з гідними будинками. Також тут їздять по оселях служби догляду за хворими та літніми.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень